Krokanlı Parfe

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. Krokanlı Parfe


    [​IMG]


    Malzemeler

    3 Çorba Kaşığı Konyak
    3 Yumurta Akı
    7 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
    400 gr Kremşanti
    100 gr Fındıklı Krokan
    300 gr Böğürtlen
    6 Kokteyl Kiraz
    2 Tatlı Kaşığı Kıyılmış ŞamFıstığı
    100 gr Vişne
    Vanilyalı dondurma


    Yemeğin Tarifi



    Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin.
    Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın.
    Kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp yumurtalı karışıma ekleyin.
    Vişne ve krokanları ilave edin.

    Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbı soğuk su ile durulayıp şeffaf folyo ile kaplayın.
    Kremalı karışımı kalıbın içine dökün. Üzerini bir bıçak yardımı ile düzeltin.
    Buzlukta en az 5 saat bekletin.

    Böğürtlenleri bir tencerede ısıtıp süzgeçten geçirin. Püreyi kalan pudra şekeri
    ile tatlandırın.

    Parfeyi buzluktan alıp 30 dakika kadar buzdolabında bekletin. Kalıptan çıkarıp
    üzerindeki folyoyu alın. Parfeyi dilimleyin. Her bir servis tabağına 2 çorba kaşığı
    böğürtlen püresi koyun. İkişer dilim parfe ekleyin. Kokteyl kirazı ve şamfıstığı
    ile süsleyin.
    Vanilyalı dondurma ile servis edin..