Krep karışımı nasıl hazırlanır?

'Soru Cevap' forumunda misafir tarafından 23 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Krep karışımı hazırlama Krep karışımı nasıl hazırlanır?
     



  2. Cevap: Krep karışımı nasıl hazırlanır?

    Malzemeler (20 krep için)
    • 350 gram un
    • 6 adet yumurta
    • 850 ml süt


    Hazırlanışı
    Cam bir kasenin içinde unla yumurtayı çırpmaya başlayın. Yumurta çözülmeye ve hamur oluşmaya başladığında sütü yavaşça ekleyin. Karışıma 850 ml sütün önce 1/3'ünü ekleyip çırpmaya devam edin. Topaklanmamasına dikkat ederek kalan sütü azar azar ekleyin ve karışıma yedirin.

    Sütü tamamen ekledikten sonra bir tutam tuz serpip tatlandırın. Tavada erittiğiniz 40 gram tereyağını da karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.

    Kenar yüksekliği fazla olmayan yapışmaz yüzeyli ve ince tabanlı krep tavasına (23 cm çapında) birkaç damla zeytinyağı gezdirip kızdırın. Krep karışımından 1 kepçe tavaya aktarın.
    Tavayı hızlıca dairesel olarak hareket ettirerek krep karışımını iyice yayın.

    Krebin kenarları pembeleşince bir spatula yardımıyla ters çevirip diğer tarafını da pişirin. Her iki tarafını da yaklaşık 30 saniye pişirdikten sonra servis tabağına alın.