Kremalı Sütlü Tatlılar

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 11 Aralık 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kremalı Sütlü Tatlı Tarifleri Resimli


    Kremalı Muhallebi

    [​IMG]

    1 litre süt
    1 bardak şeker
    50 gram margarin
    1 su bardağı şeker(8-9 yemek kaşığı)
    3 çorba kaşığı un(tepeleme)
    100 ml krema(küçük paketlerde satılandan)
    1 paket vanilya


    Yapılışı:


    Tenceremize margarin ve unumuzu alıp biraz kavuralım.1 litre sütümüzü yavaş yavaş ve diğer elimiz ile çırpmayı bırakmadan tenceremize ekleyelim. Muhallebimiz koyulaşmaya başlayana kadar karıştırma işlemine devam edelim.
    Koyulaşan muhallebimize şeker,krema ve vanilyamızı ekleyip karıştıralım ve göz göz olana kadar kısık ateşte pişirelim.Pişen muhallebimizi borcamımıza dökelim yada kuplarımıza paylaştıralım.


    Kremalı Karamelli Tatlı

    [​IMG]


    Malzemeler:

    2 yumurta sarısı
    300 gr labne peynir
    1 paket vanilya
    6 tane kedi dili bisküvi
    3,5 su bardağı süt
    2 tepeleme yemek kaşığı un
    1 su bardağı toz şeker


    Çikolatalı krema için;

    1 paket(200 gr) krema
    100 gr bitter çikolata
    1 fiske tuz

    Yapılışı:

    süt, yumurta sarıları ve 2 kaşık elenmiş unu tencerenize alıp blendırla homojen bir görünüm alana kadar çırpın.

    Kaynamaya başladıktan sonra karışımı blendırınızla düşük hızda karıştırmaya başlayın ve sırayla şeker, labne peynir, vanilyayı ekleyin.

    Oda ısısında beklettiğiniz kremanızı ara ara karıştırarak (kabuk tutmasını önlemek için) tamamen soğumasını bekleyin.

    Şurup malzemelerinin hepsini karıştırın ve bir taşım kaynatın, soğuması için kenara alın.

    Bisküvileri soğuyan şuruba batırın ve her bir srvis bardağına birer bisküvi yerleştirin.

    Çikolatalı kremayı hazırlamak için kremayı küçük bir sosluğa alın ve ısıtın.

    Isınan kremaya küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı ve tuzu ilave edin.

    Çikolata erimeye başlayınca sosluğunuzu kenara alın ve sürekli karıştırarak homojen bir görünüm almasını sağlayın.

    Bisküvilerin üzerine biraz çikolatalı krema ve en üstede birer kepçe labneli kremadan ilave edin.

    Buzdolabında dinlendirip servis edin.



    Kremalı Kadayıf Tatlısı

    [​IMG]

    Malzemeler:

    Kreması için

    1 kg. süt
    1 su bardağı un
    1 su bardağı şeker
    ½ paket margarin
    1 paket vanilya
    1 paket krem şanti


    350 gr. tel kadayıf
    ½ paket teremyağ

    Yapılışı

    Kadayıfı didikleyin ve ısıtılmış margarinle yoğurun.Krema için; yağla unu kavur üzerine süt ilave et krema haline gelene kadar ateşte karıştır. Ateşten aldıktan sonra vanilya ve şekeri ilave edip karıştır. Ayrı bir kapta da kremşantiyi sütle karıştır. Bu karışımı da kremaya ilave edip karıştır. Borcamımızı ıslayalım ve kremanın bir kısmını borcamın en altına dökelim. Kavurduğumuz tel kadayıfı da kremanın üzerine dökelim diğer kalan kremamızı da kadayıfın üzerine yayalım en üstede kalan kadayıfımızı yayalım.