Kremalı Pazılı Tavuk Sarması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 29 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Kremalı Pazılı Tavuk Sarması tarifi
    Kremalı Pazılı Tavuk Sarması nasıl yapılır

    Malzeme:
    1 demet pazı yaprağı
    8 adet tavuk gögüs eti
    tuz, tane karabiber
    1 kahve fincanı Altın Hasat Riviera Zeytinyağı
    Garnitür için :
    1 kg patates
    2 çorba kaşığı hardal
    1 limonun suyu
    bir tutam Tuz
    2 çorba kaşığı kornişon turşu
    [​IMG]
    Yapılışı
    Tavuk etlerini zeytinyağı, tuz ve karabiberle yarım saat kadar marine edin. Patatesli garnitür için patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde kesin. Kornişon turşuları da çok ince zar şeklinde doğrayıp patatese ilave edin. Hardal, limon suyu, turşu ve bir tutam tuz ekleyip karıştırın. Salatanız hazırdır. Teflon bir tavayı ısıtıp tavuk etlerini kızartın. Pazı yapraklarını kaynar suda birkaç dakika haşlayıp süzün. Kızartmış olduğunuz tavuk etlerini haşlanmış pazı yapraklarına sarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Hardallı patates garnitür ve haşlanmış yumurta ile servis yapın.