Kremalı Kadayıf Tarifi -Kremalı Kadayıf Tatlısı Yapılışı,resimi

Konusu 'Tatlılar ve İçecekler' forumundadır ve Ezlem tarafından 17 Mayıs 2011 başlatılmıştır.

  1. Ezlem Üye


    kremalı kadayıf tatlısı,Kremalı Kadayıf Tatlısı Tarifi, Kremalı Kadayıf Tatlısı Yapılışı , Kadayıf Nasıl Yapılır,kremalı kadayıf tatlısı resimli

    [​IMG]

    Malzemeler:

    250 gr kadayıf
    125 gr margarin
    6 yemek kaşığı şeker
    1 su bardağı fındık veya ceviz(ne kadar iri olursa o kadar iyi)

    Hazırlanması:

    Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
    İçine yağı, şekeri ilave edip sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi veya fındığı ekleyin. Ateşten alıp soğutun.

    Kreması İçin:

    1kg süt
    4 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı mısır nişastası
    2 kahve fincanı toz şeker
    1 yumurta
    1 paket vanilya
    1 küçük paket (süt paketinde) krema

    Hazırlanması:


    Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
    Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin. Üzerini fıstıkla süsleyebilirsiniz...
    ...AFİYET OLSUN....

    [​IMG]
     

Sayfayı Paylaş