Kremalı Et Sote Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 4 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kremalı Et Sote Nasıl Yapılır
    Kremalı Et Sote yapılışı
    resimli Kremalı Et sote yapımı

    [​IMG]

    Malzemeler

    Yarım kilo biftek ( jülyen kesilecek)
    1 adet soğan
    250 gr mantar
    100 gr krema
    3 kaşık sıvıyağ 1 kaşık tereyağ
    karabiber pul biber tuz kekik

    Yapılışı

    Etleri yağsız olarak teflon tavaya alıp suyunu salıp çekene kadar kavuralım. ayrı bir yerde wok tava olursa daha iyi olur sıvı yağ ve tereyağı kızdırıp jülyen doğranmış soğanı kavurmaya başlayalım. İçine saplarını kesmeden doğradığımız mantarları ekleyelim kavurmaya devam edelim. Öteki tarafta ön kavurma yaptığımız etlerimizi de bu karışıma ekleyip kavuralım. Tuzunu ve baharatlarını ekleyelim en son kremamızı döküp kısık ateşte pişirelim. İndirmeden önce ocağın altını açalım ki suyunu iyice çeksin.