Krem Peynirli Şeftali

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 8 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Krem Peynirli Şeftali Tarifi

    Malzemeleri
    4 taze şeftali veya 8 yarım konserve şeftali
    75 gr krem peynir
    3-4 yemek kaşığı yoğurt
    2 damla badem esansı
    2 çay kaşığı pudra şekeri
    1 yemek kaşığı kıyılmış badem

    Yapılışı
    1 Porsiyon: 145 Kalori. Taze şeftalilerin kabuklarım soyun, sonra dikkatlice şeftalileri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. Peyniri yeterince yoğurtla karıştırarak koyu, yumuşak bir karışım elde edin.

    Badem esansı ve şekeri ekleyerek tatlandırın.Karışımı şeftalilerin ortasındaki boşluğa koyup, şeftalileri buzdolabına kaldırın. Bademleri orta ısıda fırında veya ızgarada kızartın.