Krem Karamel

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 3 Eylül 2009 tarihinde açılan konu


  1. Krem Karamel Tatlısı

    [​IMG]


    Malzemeler

    1 lt süt
    9 yemek kaşığı şeker
    4 yemek kaşığı mısır nişastası
    1 adet yumurta
    Sosu için: 7 yemek kaşığı şeker

    Hazırlanışı


    Süt, yumurta, şeker ve mısır nişastası muhallebi gibi pişirilir ve küçük kaselere alınır. Bir teflon tencerede 7 yemek kaşığı şeker eritilir ve kaselere eşit şekilde paylaştırılır. Karameli ilk döktüğünüzde sertleşecektir ancak dinlenip soğuduktan sonra eriyecektir. Servis yaparken krem karameli bir tabağa ters çeviriniz. Afiyet olsun..
     



  2. Cevap: Krem Karamel

    O kadar tokum ki Blue canım çekmedi şimdi.Gündüz eklemiş olsaydın iş çıkaracaktın:)