Krem Bavaruva Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 19 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Krem Bavaruva Tarifi
    Krem Bavaruva


    KREM BAVARUVA


    Malzemeler :

    6 yumurta

    1,5 su bardağı şeker

    1 çorba kaşığı un

    8 adet jelatin

    1 litre süt

    1 paket vanilya

    1 çorba kaşığı yeşil fıstık

    2-3 elma

    3-4 muz

    2 mandalina veya portakal

    Yapılışı :


    Bakır bir tencerede, yumurta sarıları, şeker, un ve süt karıştırılarak pişirilir. Ocaktan indirilir ve jelatinler içine atılır ve karıştırılır. Soğumaması için ağzı kapatılır.

    Yumurta akları bakır bir tencerede çırpılır ve kar haline getirilir.

    Sıcak kremadan önce 2-3 kepçe konup karıştırılır. Daha sonra hepsi ilave edilir.

    Krema soğuyunca, küçük küçük doğranmış meyveler, ilave edilir.

    Yağlanmış bir kalıba dökülür ve 4-5 saat buzdolabında dondurulur.

    Kalıp ılık suya batırılıp servis tabağına ters çevrilir. Üzerine dövülmüş fıstık serpilir.