Közlenmiş Biber Nasıl Yapılır?

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 27 Kasım 2012 tarihinde açılan konu


  1. Biber Nasıl Közlenir?


    Malzemeler

    Yarım demet Maydanoz
    2 yemek kaşığı kadar Sirke
    Tuz
    1 kg Kırmızı Biber
    Yarım çay bardağı Zeytinyağı
    7 diş Sarımsak ( Arzuya göre çoğaltılıp azaltılabilir.)


    Yapılışı

    Öncelikle Biberleri yıkayıp kurulayarak folyo serilmiş fırın tepsisine üst üste gelmeyecek şekilde diziyoruz. Bıçakla üzerlerine birkaç delik açarak 200 derece fırında közlenene kadar pişiriyoruz. ( Yaklaşık 20 – 25 dk.kadar.) Közlediğimiz biberlerin kabuklarını rahat soyabilmek için fırından çıkarır çıkarmaz bir poşetin içine koyup ağzını kapatarak 10-15 dk. bekletiyoruz. Ardından kabuğunu soyup iç çekirdeklerini çıkartarak arzuya göre ya küçük dilimleyip ya da şerit halinde keserek salata tabağına alıyoruz. Sarımsakları soyup havanda tuz ile dövüyoruz. Sirke dövülmüş sarımsak tuz ve zeytinyağını ayrı bir kapta karıştırıp biberlerin üzerine gezdiriyoruz. İnce kıydığımız maydanozları da üzerine ilave ettikten sonra servis edebilirsiniz.