Kozalak pasta

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 15 Aralık 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]


    Malzemeler
    250 gr Kakaolu Pirinç Patlağı
    100 gd Tereyağı
    3 Yemek Kaşığı Bal
    2 Yemek Kaşığı Kakao
    1 Paket (80 gr) Bitter Çikolata


    Yapılışı
    Tereyağı eritilir. Ocaktan alınıp içine parçalara ayırdığımız bitter çikolata konur. Ara sıra karıştırıp çikolatanın erimesi sağlanır. Derin bir kaba pirinç patlakları dökülür. Üzerine bal, kakao, erimiş yağ ve çikolata konup karıştırılır. Birkaç dakika bekletilir. Limon sıkacağının tersi çevrilir. Çukur yerine hazırladığımız harçtan kaşıkla bir miktar konur. Küçük kek kağıtlarına ters çevrilip kalıp halinde çıkması sağlanır. Servis tepsisine dizilip üzerine hindistan cevizi ya da yeşil fıstık serpilip servis edilir.
     



  2. Cevap: Kozalak pasta

    çok güzel bir tarife benziyor ellerine sağlık
     



  3. Cevap: Kozalak pasta

    hindistan cevizlisi kış ,yeşil fıstıklısı da ilkbahar kozalağı olur :f63:

    yemede yanında yat ama pirinç patlağını ben sevmiyorum :f40:
     



  4. Cevap: Kozalak pasta

    ilginç bir tarif:f20:emeğine sağlık blue abla
     



  5. Cevap: Kozalak pasta

    Teşekkürler canım güzel tarif ama pc den kalkarsak yaparız valla artık ev halkı isyanları oynucak:f106::f106:
     



  6. Cevap: Kozalak pasta

    Güzel gözüküyor ama içinde tereyağı ve bal varmış..Ben yiyemem ki..:(
    Teşekkürler Blue Ablacım..
     



  7. Cevap: Kozalak pasta


    Ben yerim Valla mevsimide hiç fark etmez:f30:
     



  8. Cevap: Kozalak pasta

    Kolay ve lezzetli bir tarif olsa gerek....... tşkler