Koyun beyini haşlaması ...

'Damak Keyfi' forumunda passer tarafından 17 Kasım 2009 tarihinde açılan konu


  1. Koyun beyni haşlaması tarifi
    kullanılacak malzemeler:
    3 koyun beyini,
    1 baş soğan,1 çorba kaşığı sirke,
    5 bardak su,
    yeteri kadar tuz,
    limon salçalı sos için malzemeler:
    1 limonun suyu,
    1/2 kahve fincanı zeytinyağı,
    1/2 demet maydonoz,
    yeteri kadar tuz,
    Yapımı:bir küçük tencereye suyu ve sirkeyi,halkalar halinde kesilmiş soğanlarla tuzu koyup ateşe oturtun.Tenceredekiler kaynamaya başladığın dazarlarından ayrılmış beyinleri içine bırakın,beyinlerin zarlarını akan soğuk suyun altın da daha kolay gerçekleştirebilirsiniz.
    Beyinleri sirkeli kaynar su da 10 12 dk. kaynattıktan sonra suyu döküp tencere soğuk su koyun.Beyinler soğuyuncaya kadar bu suda bekletilsin.Biryanda limon suyu,zeytinyağı,kıyılmış maydonoz ve tuzla limon salçası hazırlıyoruz.Soğuyan beyinleri dilimleyip servis tabağına yerleştiriyoruz üzerlerine limon saşçasından gezdirip mis gibi beyin salatamız yemeğe hazır oluyor.
     



  2. Cevap: Koyun beyini haşlaması ...

    Hannibal Lecter buralarda galiba...
     



  3. Cevap: Koyun beyini haşlaması ...

    Hannibalın niye o kadar keskin zekası olduğunu anlamışsınızdır...:f196:
     



  4. Cevap: Koyun beyini haşlaması ...

    Afiyet olsun....:))))
     



  5. Cevap: Koyun beyini haşlaması ...

    Ben pek yemem ama kurban bayramından sonra epey kişinin işine yarayacak bir tarif :f40:
     



  6. Cevap: Koyun beyini haşlaması ...

    Vay be koyun beyni nelere kadirmiş ? :) Sanırım bu yüzden ilk filmin adını KUZULARIN SESSİZLİĞİ koymuşlar...O kadar koyun beyni yersen kuzuları sessizliğe gark edersin...:f30:
     



  7. Cevap: Koyun beyini haşlaması ...

    Ben yiyemem :f196:
    Size afiyet olsun :)
     



  8. Cevap: Koyun beyini haşlaması ...

    Koyuna o kadar para verioz EN pis yerlerini yiyoz