Körili Sos

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 19 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu


  1. Körili Sos
    Köri Sosu Yapılışı

    MALZEMELER


    1 litrelik

    75 g margarin
    30 g kori
    50 g un
    10 g sogantozu
    5 g sarimsak tozu
    50 g domates püresi
    1 adet et bulyon
    50 g elma (ince doğranmış)
    10 g toz hindistan cevizi
    Tuz

    YAPILIŞI

    Derin bir tavada yagi eritin. Köri ve unu ilave edip, sarı meyane gibi pişirin.Soğan ve sarımsak tozunu, domates püresini katıp, iyice karıştırın.Et suyunu azar azar ekleyin. İyice karıştırıp, bir taşım kaynatın. Oluşan kefi alın. Elma ve tozhindistan cevizini karıştırarak ilave edin. Sosu kısık ateşte 45 dakika pişirin. Oluştukça kefini alın. Tuz ve karabiberini kontrol edin.