Körili Pirinç Pilavı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 19 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Körili Pirinç Pilavı nasıl yapılır
    Körili Pirinç Pilavı yapılışı


    Körili Pirinç Pilavı Malzemeler
    500 ml tavuk suyu
    1 soğan
    200 gr pirinç
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    250 gr tavuk göğsü
    tuz
    1 demet taze soğan
    karabiber
    250 gr çekirdeksiz siyah zeytin
    1 çorba kaşığı köri
    125 gr süt kreması

    [​IMG]


    Körili Pirinç Pilavı Tarifi
    Tavuk suyunu ısıtın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. 1 çorba kaşığı yağı tencerede kızdırıp soğan ve pirinci içinde 3 dakika kadar kavurun. Karışıma tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Bu arada taze soğanı ayıklayıp ince halkalar halinde doğrayın. Zeytinleri ikiye bölün. Tavuk göğsünü küpler halinde doğrayın. Kalan yağı bir tavada kızdırıp eti kavurun. Soğanın yarısını ekleyip kavurmaya devam edin.

    Etin üzerine köri serpip kavurmaya devam edin.
    Süt kremasını ilave edip karışımı kaynatın. Zeytin ve kalan soğanı ekleyin. Pirinç pilavını körili karışıma ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Tabaklara alıp, üzerine soğan halkaları serptikten sonra servis yapın.