Körili Kalamar Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 18 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Körili Kalamar Tarifi
    Körili Kalamar Tarifi
    Körili Kalamar yapılışı
    Körili Kalamar nasıl yapılır

    Körili Kalamar Tarifi Resimli

    [​IMG]

    Malzemeler

    12 adet kalamar
    1 su bardağı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı köri
    4 diş sarımsak
    Terbiye için
    1 çorba kaşığı soda, 1 çorba kaşığı şeker, ½ limonun suyu



    Yapılışı

    Balıkçınıza kalamarları temizletip kılıçlarını çıkartın. Kalamarların üzerine soda, şeker ve limon karışımını dökerek yoğurun. Suyu ilave edip en az 6 saat bekletin. Sonra tekrar yıkayın. Kalamarların önce bacaklarını ayırın ve sonra gövdeyi tek tarafından keserek açın. Keskin bir bıçakla üzerini çizin ve kenarlarını çentikleyin. Bir kaba alın. Başka bir kapta zeytinyağı ve köriyi karıştırın. Sarmısakları ayıklayıp dövdükten sonra bu karışıma ilave edin. Kalamarların gövde ve bacaklarını bu sosa yatırıp yaklaşık 30 dakika bekletin. Bir tavada zeytinyağını kızdırın ve kalamarları hafif ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.

    Not

    Kalamarları kızartmak için kapaklı tava veya fritöz kullanın, su içeriği fazla olduğundan etrafa yağ sıçratabilir.