Körili Ayva Dolması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 29 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Körili Ayva Dolması Tarifi
    Resimli Körili Ayva Dolması
    Körili Ayva Dolması nasıl yapılır
    Körili Ayva Dolmasının Tarifi Resimli yapılışı

    [​IMG]

    Malzemeler
    * 1 Limon
    * 3 Orta Boy Ayva
    * 500 gr Kuzu Kuşbaşı
    * 2 Soğan
    * 2 Sivri Biber
    * 2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü
    * 1 Tatlı Kaşığı Köri
    * 2 Çorba Kaşığı Un
    * 1 Çorba Kaşığı Tozşeker
    * 1.5 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
    * Tuz
    [​IMG]


    Hazırlanışı
    Ayvalarınızı soyun ikiye bölüp çekirdekli taraflarını ayıklayın. Limon suyu ile kararmasınlar için ovun. Doğradığınız Soğanları küçük küpler şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Eti ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. 2 Sivri biberi doğrayıp ilave edin. Kuşüzümü, kimyon, köri ve tuz ilave edin. 10 dakika daha pişirip ateşten alın.
    Ayvaların çekirdek yataklarına, hazırladığınız etli karışımdan ikişer kaşık doldurun ve bir tencereye yerleştirin.
    Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek karıştırın. Ayvaların üzerine gezdirip karabiber serpin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Arasıra yemeğin suyundan kaşık kaşık ayvaların Üzerine gezdirerek yarımsaat kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Etler kurumasın diye sıcak su ilave edebilirsiniz.