Köri Yemekleri

'Damak Keyfi' forumunda anniccha tarafından 7 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Körili Yemekler
    Köri Nedir?
    Hangi Yemeklerde Köri Kullanılır

    Köri birçok baharatın karıştırılmasıyla elde edilen bir baharattır. Hindistan ve Güneydoğu Asya’da yaygınca kullanılanıyor. Serin kuru ve karanlık yerlerde saklanarak tazelği korunuyor. Körinin içinde kimyon biber zerdeçal kişniş karanfil kakule zencefil hintcevizi demirhindi ve acı kırmızı biber bulunmaktadır. Köri yoğurt limon suyu ve sarmısakla bir karışım hazırlayarak kırmızı et veya tavuk yemeğinin üzerine sos yapabilirsiniz.

    Tarçın karanfil karabiber kakule ve defne yaprağından oluşan garam masala köri yemeklerinin vazgeçilmezidir…

    Köri Yemekleri Hint mutfağının temelini taze otlar ile lezzetlendirilmiş yemekler oluşturur. Yemekler adeta bir baharat cennetidir. Hint yemeğinin özüKöri Yemekleri kokulu baharatların doğru kullanımından geçer. Önemli olan yemeğin gerçek tadını bozmadan onu zenginleştirecek baharat karışımını kullanmaktır. Köri’den Hindistan cevizi sütüneKöri Yemekleri gül suyundan kurutulmuş meyvelereKöri Yemekleri naan ekmeğinden tandoori’li tariflere kadar Hint Mutfağında değişik lezzetler bulabilirsiniz.

    Uzakdoğu mutfağında köri aslında yavaş yavaş pişen sulu et ve sebze yemeği anlamına geliyor. Özellikle Hindistan mutfağında sık tüketiliyor. Köri yemeğinde vazgeçemeyeceğiniz baharatlar garam masala baharatlarıdır. TarçınKöri Yemekleri karanfilKöri Yemekleri karabiberKöri Yemekleri kakule ve defne yaprağının birlikte kullanılmasına verilen isimdir.

    Körili yemeklerKöri Yemekleri acı-tatlı ve ekşi tatlarla bezenmiş Hint mutfağı aynıKöri Yemekleri kültürüKöri Yemekleri ırk yapısıKöri Yemekleri coğrafyası ve iklimi gibi çok çeşitlilik gösterir. Her yeni göç dalgasıyla ülkeye yerleşen yeni mutfak alışkanlıklarıKöri Yemekleri kültürün bir parçası olmuşKöri Yemekleri Hint Mutfağı bu nedenle alabildiğine zenginleşmiştir.

    Tüm soğan bazlı ve hafif kahverengi haline getirilmiş köri yemeklerinde kullanılan malzemeler ise kişniş tohumuKöri Yemekleri nane ve kimyondur. Son olarak ekleyeceğiniz baharat ise kırmızı toz biber ve zerdeçaldır.
    Köri yemekleri genelde kuzuKöri Yemekleri tavuk ve dana eti kullanılarak yapılır.