Köri Deyip Geçmeyin

'Sağlık bilgisi' forumunda zamaneanne tarafından 16 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]




    Tavuk yemeklerinin şahane aroması köri, sadece yoğun aromasıyla değil; yararlarıyla da baharat rafınızda olması gerekenlerden...

    Yapısındaki aktif bileşen ‘kurkumin’ maddesi, antioksidan ve anti-enflamatuar özelliğiyle eklem iltihabını azaltmaya yardımcı olur.

    Çalışmalarda meme, prostat , kolorektal, pankreas ve melanom cilt kanserleri üzerinde olumlu etkileri görülmüştür.

    Kurkimin, bellek geliştirmeye yardımcı olarak "alzheimer"ı önleyici etki sağlar.

    Cinsel yolla bulaşan çeşitli hastalıkların tedavisinde etkilidir.

    Körinin doyurucu ve tok tutma özelliği vardır.

    Göz hastalıklarına iyi gelir.

    Çok fazla köri tüketen kişilerin kansere yakalanma oranını düşüktür ve körinin içinde yer alan maddenin kanserin ilerlemesini durdurucu özelliği vardır.

    Baş ağrısına iyi gelir.

    Kabızlığa iyi gelir.