Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır

'Bunları biliyormusunuz' forumunda Elfida tarafından 26 Kasım 2012 tarihinde açılan konu


  1. Köpüklü Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktası


    [​IMG]

    Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var demiş atalarımız. Ama kahveden kahveyede fark var tabiki. Eğer kırk yıl hatrı güdülecek bir kahve yapamıyorsak bu sözün ne anlamı var değil mi?

    Haydin hep birlikte bol köpüklü bir Türk kahvesi yapalım.

    Türk kahvesi, fincan, şeker ve cezveden oluşan ekibimiz hazırsa adım adım hazırlayalım bol köpüklü mis kokulu kahvemizi.
    [​IMG]

    Boş cezveye önce kahvemizi atıyoruz. Kahvemizi ne kadar çok atarsak o kadar köpüklü olur. Eğer bol köpük istiyorsak kahveden kısmayacağız.

    [​IMG]

    Sıra Şekerimizde, eğer eşim gibi sizde şekersiz içiyorsanız sakın şeker atmayın ama şekeri atıpta neden bu kahve tatlı sorusuna da elimin lezzeti tat vermiş diye cevap verirseniz karşınızdaki kişi bunu yutmayabilir :f30:

    [​IMG]

    Gelelim suyu eklemeye. Kahvemizi ve şekerimizi attıktan sonra yapacağınız kahve sayısına göre su ilave edin. Ben bir fincan soğuk su ilave ettim. Bütün malzemeleri ekledikten sonra elektrikli cezvemizi çalıştıralım. Kaynamaya başlar başlamaz altını kapatın yoksa birde tezgah temizlemek zorunda kalabilirsiniz. :)

    Önce kahvenin köpüğünü kaşık yardımıyla fincana yavaş yavaş aktarın. Ardındanda fincanımızı kahveyle dolduralım. İşte size bollllll köpüklü 40 yıl hatır güdecek bir Türk Kahvesi.

    [​IMG]

    Afiyet olsun.