Konya Usulü Tirit

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 20 Şubat 2009 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]

    Malzemeler:
    Yarım kg. et
    2 çorba kaşığı tereyağ
    2 soğan
    1 tutam maydonoz
    tuz, karabiber
    kimyon

    Pidesi için:
    3 su bardağı un
    1 çorba kaşığı kuru maya
    1 tatlı kaşığı tuz
    alabildiği kadar ılık su

    Hazırlanışı:
    Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın. Üzerine kuru maya, 1 tatlı kaşığı tuz ve alabildiği kadar su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.

    Hamuru bezelere ayırıp merdane ile açıp pide şekli verin. Fırın tepsisini yağlayın ve pideler fırın tepsisine alın.

    Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

    Tencereye yarım kg. eti alın ve pişirin. Servis tabağına küp kesilmiş pideleri alın. Üzerine etin suyunu gezdirin.

    Üzerine eti alın. Servis tabağının kenarlarına yoğurt ekleyin. Üzerine piyaz doğranmış soğanı ekliyen, maydonozla süsleyin. Tavada erittiğiniz tereyağının pulbiber ile sos yapıp tabağın üzerine gezdirin.
     



  2. Cevap: Konya Usulü Tirit

    Cumartesi akşamları tirit akşamı olur Konya 'da pazar sabahlarıda pilav :f196:

    Ben hiçbir yemeğine alışamadım :oops:

    Bu gereksiz bilgileri de neden verdim bilmiyorum :oops:
     



  3. Cevap: Konya Usulü Tirit

    Mersin usulü tirit yemiştim sanırım.Konyalıların etli ekmeğini bişeye değişmem ama tiritinde tarifi basitmiş ve tadı harikadır eminim..:f40:
     



  4. Cevap: Konya Usulü Tirit

    Konyanın meşhur tiridi doğrusu ben düğün yemeklerinden daha çok seviyorum tiridi..Acaba bu yakınlarda tiritli bir düğün varmı ki:f20:
     



  5. Cevap: Konya Usulü Tirit

    Hiç yemedim.O yüzden hiç bir fikrim yok tirit hakkında.:oops:
     



  6. Cevap: Konya Usulü Tirit

    İnanilmaz bİr lezzet bence