kombu çayı nasıl demlenir

'Sağlık Rehberi' forumunda Demet tarafından 1 Mart 2015 tarihinde açılan konu

  1. Demet

    Demet Editör


    kombu çayı nasıl demlenir

    Hazırlamada kullanılan malzemeler
    3 litre su
    Kombucha Kültürü (mayası)
    300 gr (1.5 su bardağı) beyaz toz şeker
    6 çay kaşığı dolusu (ya da 10 poşet) siyah veya yeşil çay

    kombu çayı4.
    Yapılışı
    3 litre içme suyu (şebeke suyu önerilmez) kaynatılır.
    Kaynarken içine 1.5 su bardağı toz şeker ilave edilip 5 dakika daha kaynatılır ve ocak söndürülür.
    Çaylar üzerine ilave edilir ve 15 dakika demlemeye bırakılır.
    15 dakika sonra çaylar temiz bir silikon ya da metal kaşıkla alınır ve çay soğumaya bırakılır.
    Çay mayalamaya bırakılacak cam kavanoza dökülür.
    Oda sıcaklığına gelmiş çaya kültür hafifçe soğuk ya da ılık suda yıkanarak çayın üzerine bırakılır ve ağzı hava alacak bir bez ya da peçete ile kapatılır ve ağzına lastik geçirilir.