kombu çayı kaç günde olur

'Sağlık bilgisi' forumunda ebrulim tarafından 26 Şubat 2015 tarihinde açılan konu


  1. kombu çayı kaç günde olur

    Kombu Çayı her tür çayla ve şekerle yapılabilir. Bu içeceğin en iyi duruma gelmesi için, şişelendikten sonra, birkaç gün (en az 5 gün) olgunlaşmaya bırakılmalıdır. Bu süre sonrasında içinde pek çok organik asitler, amino asitler, aktif enzimler, polifenol ve B Vitamini oluşur. Ayrıca mayalanma sonrasında ortaya çıkan karbondioksit sayesinde de kabarcıklanma meydana gelir.

    Kombucha kültürü, ılık ve sessiz bir yere ihtiyacı vardır ve hiçbir şekilde kıpırdatılmamalıdır.
    Çayı sıcaklığı 20°C 'ın altına düşmemelidir ve 30°C 'ın üstüne de çıkmamalıdır.
    İdeal sıcaklık 23° - 27°C arasıdır. Işık gerekli değildir.
    Kültür karanlıkta da gelişebilmektedir.
    Kültür, parlak güneş ışığına maruz bırakıldığında zarar görebilir. Yarım gölge daha iyidir.