Kolay yapılabilen yemek tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 23 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kolay Ana Yemek Tarifleri Resimli


    Resimli Kolay Ana Yemek Tarifleri

    Güveçte türlü


    Malzemeler


    Kuru soğan
    Domates
    Patlıcan
    Patates
    Kuşbaşı et
    Konserve bezelye
    Tuz, katabiber
    Tereyağı veya sıvıyağ
    1 Çorba kaşığı salça
    İsteğe göre mantar


    Hazırlanışı

    Bütün malzemeleri istediğiniz şekilde doğrayın.
    Salçayı ve minik minik doğradığınız tereyağını, tuz ve karabiberi de ilave edip hepsini güzelce harmanlayın ve güvecinize doldurun.
    Varsa kapağını kapatın, yoksa bir aluminyum folyo ile kapatıp fırına verin.
    Büyük bir güveç normal fırında yaklaşık 3 saat sonra pişmiş oluyor.
    Küçük güveçleri etler tel tel ayrılıncaya kadar pişirin.
    İsteğe göre servis yapmadan kaşar peyniri rendesi ekleyin.


    Orman Kebabı

    Malzemeler

    -1 kg kemikli parça kuzu eti
    -1 Su bardağı nohut
    -500 gr yoğurt
    -1 adet yumurta
    -1 çorba kaşığı un
    -50 gr Teremyağ
    -50 gr Teremyağ
    -1 tutam haspir
    -Tuz
    -Karabiber


    Yapılışı

    Etleri tencereye koyup, Teremyağde birazcık kavuralım.
    Daha önceden ıslattığımız nohutları, yeterince sıcak suyu, bir tutam tuzu ve karabiberi etlere ilave edip, hep birlikte pişirelim.
    Etler pişince, yoğurdun içerisine yumurta ve unu ilave edip, iyice karıştıralım. Tencereden alacağımız 1-2 kepçe su ile yoğurdu gevşetip, kaynamakta olan tencereye ilave edelim.
    Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra, üzerine Teremyağnda kızdırdığımız haspiri ilave edip, servis yapın.

    Patlıcan Kebabı

    Malzemeler
    2 adet orta kalınlık ve boyda patlıcan
    250 gr orta yağlı dana kıyma
    Tuz, karabiber, kekik, kimyon
    1 Çorba kaşığı sıvı yağ
    1 Yemek kaşığı salça
    Sıcak su


    Hazırlanışı

    Patlıcanları kabukları ince kalacak şekilde alacalı olarak soyun ve tuzlu suda 1 saat bekletin.
    Patlıcanları kesme tahtasına koyun ve birbirinden ayırmadan aynı boyda serçe parmağı kalınlığında dilimleyin.
    İç harcını hazırlamak için kıymaya, tuz,, karabiber, kekik ve kimyon ve bir çorba kaşığı sıvı yağı ilave edip iyice yoğurun.

    Elinizle kopardığınız parçaları patlıcan dilimlerinin arasına yerleştirin ve fazlasını alın.
    Kullanacağınız pişirme kabının büyüklüğüne göre patlıcanların yarısına gelecek kadar sıcak suyun içinde salçayı eritin ve üzerini aluminyum folyo ile kapatarak önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında patlıcanlar pişinceye kadar pişirin.

    Zeytinyağlı Ispanak

    Malzemeler

    -1,5 kg ıspanak
    -1 adet orta boy kuru soğan
    -1 kahve fincanı pirinç
    -1 çay bardağı sıvıyağ
    -1 tatlı kaşığı tozşeker
    -Tuz


    Yapılışı
    Ispanakları ayıkladıktan sonra, birkaç kez yıkayalım.
    Rendelediğimiz kuru soğanı, sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra, doğradığımız ıspanakları ilave edip, birkaç dakika daha kavuralım.
    Ilık suda ıslattığımız pirinçleri, iyice yıkadıktan sonra, ıspanaklara ilave edip, yeterince tuz, tozşeker ve sıcak su ekleyerek, ağzı kapalı olarak pişirelim.
    Piştikten sonra, ağzı kapalı olarak soğutup, servis yapın

    Karnıyarık

    Malzemeler
    -6 adet orta boy patlıcan
    -200 gr kıyma
    -3 adet orta boy kuru soğan
    -3 adet büyük boy domates
    -3 adet sivribiber
    -50 gr Teremyağ
    -Tuz
    -Karabiber
    -Sıvıyağ


    Yapılışı
    Patlıcanları yıkayıp, alacalı soyduktan sonra, uzunlamalarına ortalarından hafifçe keselim.
    Acısının çıkması için bol tuzlu suyun içinde 20-25 dakika bekletelim. Kuru soğanları ince ince kıyıp, Teremyağ yağında pembeleştirelim. Kıymayı da soğanlara ilave edip, suyunu salıp da çekinceye kadar kavuralım.
    2 adet domatesin kabuklarını soyup, kuşbaşı kestikten sonra, yeterince tuz ve karabiber ile birlikte kıymaya ilave edelim.
    Domatesler eriyinceye kadar pişirip, ocaktan indirelim.
    Acısı çıkan patlıcanların suyunu süzüp, temiz bir bezle kuruladıktan sonra, kızgın sıvıyağda kızartalım.
    Kızaran patlıcanları, bir tepsiye kesik kısımları üstte kalacak şekilde dizelim.
    Kesik kısımlarını 1 çay kaşığı yardımıyla genişletip, içlerine birer tutam tuz ve tozşeker serpelim.
    Hazırladığımız kıymalı içi, eşit miktarlarda patlıcanların içlerine dolduralım.
    Kalan domatesi ince ince dilimleyip, sivribiberlerin de çekirdek kısımlarını çıkardıktan sonra, uzunlamalarına ikiye keselim.
    Patlıcanların üzerine birer adet domates ve sivribiber yerleştirip, yeterince su ilave edelim ve ister ocakta, istersek de fırında pişirelim.
    Pişen patlıcanları dağıtmadan servis tabağına çıkarıp servis yapın..