Kolay Ve Pratik Yemek Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 13 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kolay Ve Pratik Yemek Tarifleri



    Resimli Kolay Ve Pratik Yemek Tarifleri

    Kolay Kabak Aşı Tarifi


    Malzemeler

    5–6 kabak
    2 adet orta boy kuru soğan
    2 domates
    1 çay bardağı zeytinyağı
    Dereotu, maydanoz, taze ya da kuru nane,
    Yarım kahve fincanı pirinç
    2 adet küp şeker
    1–1,5 su bardağı sıcak su
    tuz

    [​IMG]

    Yapılışı
    Soğanlar ve domateslerin kabukları soyularak yemeklik doğranır. Kabaklar soyulur ve önce enine dilimlenir sonrada her dilim ortadan 2’ye bölünür.
    Soğanlar tencereye alınır, sıvıyağ, tuz ve şekeri eklenerek pembeleşene kadar kavrulur ve domatesler eklenir. Kabaklar eklenir ve karıştırılır.
    Pirinçlerde eklenerek 2-3 kez daha karıştırılır. Yemeğe sıcak su eklenir kısık ateşte 20-25 dk. pişirilir. Taze dereotu, maydanoz, taze ya da kuru nane eklenerek servis yapılır.


    Kolay Kobete


    Malzemeler

    500 gr kuşbaşı dana ya da kuzu eti
    1 yemek kaşığı tereyağı
    5 adet yufka
    3 su bardağı pirinç
    3 su bardağı et suyu
    tuz ve karabiber

    [​IMG]

    Tarifi

    Önce etleri tereyağıyla kısık ateşte çevire çevire kavurun. Pişince sıcak 3 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyin. 5 dakika daha birlikte pişirip, etleri süzün. Et suyuna ayıklayıp, yıkadığınız pirinçleri ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Karabiber ekip, karıştırın.

    Pirinçlerin biraz diri kalması gerekir, bir kez de fırında pişeceği için lapa gibi olabilir. Pilav pişerken, börek sosunu hazırlayın. Büyük bir kasede yumurtaları, sütü ve sıvıyağı iyice çırpın.

    Şimdi sıra kobetleri sarmaya geldi. (Kobete, Tatarca bol etli anlamındadır. Tavuk etiyle ve kıymayla da yapılır. ) Yufkaları 4?e bölelim, üzerlerine börek sosundan gezdirip, ikiye katlayın ve bir komposto kasesine yayın, kenarları dışta kalsın. Önce etli harçtan koyup, üzerini pilavla silme doldurun. Kaseden sarkan yufkalarla üstünü kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine ters çevirin. Diğer yufkaları da aynı biçimde sarın. Kalan börek sosunu üzerlerine sürüp, orta sıcaklıkta fırınlayın. Börekler kızarınca, pişmiş demektir.

    Kolay Pizza Tarifi


    Malzemeler

    12 Dilim Kepek Ekmeği
    200 gr Yağsız Dana Kıyma
    200 gr Mantar
    2 Sivribiber
    1 Soğan
    1 İri Domates
    3-4 Diş Sarımsak
    1 Çorba Kaşığı Tereyağı
    12 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşarpeyniri
    Tuz, Karabiber, Kekik

    [​IMG]

    Tarifi
    Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin. Biberleri halka halka dilimleyin. Teflon tavada tereyağını eritip soğan, sarımsak ve biberleri kavurun.Mantarları dilimleyip tavaya ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra kıymayı ilave edip karıştırarak kavrmaya devam edin.Kıyma iyice kavrulunca rendelenmiş domates, karabiber, kekik, tuz serpin. Domates suyunu çekinceye kadar pişirin.Kepek ekmeklerini fırın tepsisine dizin. Hazırladığınız kıymalı karışımı ekmeklerin üzerine paylaştırın. Herbir dilimin üzerine birer çorba kaşığı kaşarpeyniri rendesi serpip orta ısılı fırında peynir eriyinceye kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


    Sebze Güveç tarifi


    Malzemeler

    7-8 domates, kabuğu soyulup küp küp doğranmış
    2 adet patates, soyulmuş ve küp doğranmış
    3-4 adet sivri biber, ikiye bölünmüş Sebze Güveç tarifi
    3 det patlıcan, küp küp doğranmış ve tuzla ovulup suyla iyice yıkanmış
    2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
    Tane karabiber ve tuz
    1 kilo kuzu kuşbaşı et
    10-12 adet arpacık soğan
    10 diş sarımsak

    [​IMG]

    Hazırlanması

    Toprak güveç kabına 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı, yemeklik doğranmış soğanları ve soğuk suyla yıkanmış etleri ilave edin.Etler bıraktığı suyu çekene kadar karıştırarak pişirin.Sırayla patlıcan, patates, sivribiberleri aralarına sarımsak serpiştirerek güvece dizin. Elinizle hafifçe bastırarak güvecin içine yerleştirin.Tuzu ve karabiberi serpin. En üstü domateslerle kapatın.Güvecin ağzını yağlı kâğıtla sıkıca kapatın. 250 C’lik fırında 1 saat kadar pişirin.
    Sebzeler pişince servis yapabilirsiniz