Kolay ve pratik hazılanacak Ev Yemekleri

'Damak Keyfi' forumunda Bella tarafından 7 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Zeytinyağlı, Sarımsaklı Ve Kırmızı Biberli Makarna

    makarna için Malzemeler:
    225 gram makarna
    4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    2 diş sarımsak, doğranmış
    1 kırmızı biber, doğranmış
    taze öğütülmüş karabiber

    makarna.

    Makarnanın Yapılışı:
    Makarnayı haşlayın.
    Zeytinyağını tavada ısıtın.
    ısınınca sarımsakları, kırmızı biberleri ve karabiberi ekleyin.
    2 dakika kadar pişirip tavanın altını kapatın.
    Makarna haşlanınca süzüp tavadaki zeytinyağlı karışımla karıştırın.
    iyice karıştırıp sıcak servis yapın.
    Afiyet olsun…

    AFYON USULÜ TAZE FASULYE

    Afyon Usulü fasulye Malzemeleri:

    yarım kg taze fasulye
    3-4 havuç
    2 Adet kuru soğan
    1 kase yoğurt
    yarım çay bardağı zeytinyağı



    fasulye.

    Afyon Usulü fasulye Hazırlanması:

    1. Fasulyelerin kılçıklarını ayırıp verev doğrayın. 2 litre kaynamış su ile yaklaşık 5 dakika haşlayın. (kapağı açık olmalı)
    2. 2 soğanı yemeklik ve havuçları ise verev doğrayın. Soğanlarla havucu zeytinyağında kavurun.
    3. Fasulyelerin suyunu süzüp tencereye ilave edin. Bir miktar daha kavurup yarım çay bardağı su ile fasulyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
    4. Tuzunu ekleyip soğuyunca servis tabağına alın. Üzerine yoğurt gezdirip pul biberle süsleyin.







    Fırında Mantar


    Fırında mantar için Malzemeler
    250 g mantar
    ½ çay kaşığı tuz
    Taze çekilmiş karabiber
    4 çorba kaşığı yağ
    75–100 g kaşar peynir rendesi

    Fırında Mantar.

    Fırında mantar Yapılışı
    Önceden fırını 180°C’ye getirip, ısıtın. Mantarları ıslak bir bezle, iyice silin sap kısımlarını mantarı zedelemeden elinizle ya da bir bıçakla çıkartın.
    Yağı eritin. İçi boşaltılmış mantarları güvece dizin. Tuz ve biber serpin. Üzerlerine fırçayla eritilmiş yağı sürün
    Mantarları oyuk kısımlarını üste gelecek şekilde dizip, içlerine kaşar peyniri rendesini doldurup ve önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyip, altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin.
    Fırın mantarları, önceden ısıtılmış tabaklara alıp, sıcak olarak servis yapabilirsiniz.