kolay ve pratik aşure nasıl yapılır tarifi

'Kadınca' forumunda Sezen tarafından 16 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

  1. Sezen

    Sezen Editör


    kolay ve pratik aşure nasıl yapılır tarifi



    Buğdayın ıslama suyunu süzün,düdüklüye ekleyip 2 litre su ekliyin ve kaynatın.Düdük öttükten sonra 25 dakika daha pişirin. Fasulye ve nohutları düdükten sonra 15’er dakika ayrı ayrı pişirin.Buğdayı suyu ile birlikte büyük bir tencereye alın.Tencerenin altını ortaboy ocakta ve en kısıkta açın.Ağır ağır pişmeye devam etsin. Portakalı soyup suyunu sıkın. Portakal kabuklarını doğrayıp düdüklüde 10 dakika haşlayıp süzün.

    [​IMG] [​IMG]

    Kuru üzüm ve kuru kayısıları yıkayıp doğrayın ve suda 30 dakika bekletin.Önceden pişirdiğiniz fasulye ve nohutları sularıyla birlikte ocaktaki buğdaya ilave edin.Biraz karıştıktan sonra süzdüğünüz kuru kayısı ve kuru üzümleri de tencereye ilave edin ve karıştırın.Daha süzdüğümüz portakal suyu ve portakal kabuklarını ilave dip karıştırın.

    Aşure her 15’er dakikayla ara ara karıştırarak pişirilmesi gerekiyor. Aşurenin suyu yoğunlaşmaya başlayınca şeker ilave edin ve karıştırın.Şeker eriyip kaynamaya başlayınca aşureyi ocaktan alın ve önceden hazırladığınız kaselere paylaştırın.

    Kaselerdeki aşurenin üzeri kabuk bağladığında üzerine Ceviz,kuş üzümü, çam fıstığı, nar ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

    Aşure üzerindeki malzemeleri isteğe göre çoğaltabilirsiniz.Muharrem ayınızı tebrik eder afiyetler dileriz.