Kolay Ve Ekonomik Yemek Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 14 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kolay Ve Ekonomik Yemekler


    Resimli Kolay Ve Ekonomik Yemek Tarifleri

    Ketçap Soslu Makarna


    Malzemeler

    1 paket yassı çubuk makarna
    1 kaşık sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı tuz

    Sosu için;
    1 fincan ketçap
    2 adet havuç,rendelenmiş
    1 kaşık domates salçası
    1 tatlı kaşığı kekik
    3 kaşık sıvıyağ
    Tuz
    karabiber

    [​IMG]

    Yapılışı

    Makarnaları 5 bardak kaynamış suda haşlayın.(haşlama suyuna sıvıyağ ve tuz eklemeyi unutmayın;makarnaların yapışmaması için)
    Sos için bir tavaya sıvıyağ koyun rendelenmiş havuçları kavurun.Üzerine domates salçasını,ketçapı,kekik,karabiber ve tuzu en sonda 1 fincan suyu ilave edip 10-15 dakika pişirin.Makarnaların üzerine bu sostan dökerek servis yapın.Afiyet olsun..

    Patatesli Mantar Sote


    Malzemeler

    2 adet patates,küp küp doğranmış
    1 paket kültür mantarı
    1 adet soğan,ince doğranmış
    3 kaşık sıvıyağ
    1 kaşık salça
    Tuz
    Karabiber
    1 tutam taze maydonoz

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    Mantarları yıkayıp ,doğrayın.Sıvıyağda soğanları kavurup (yüksek ateşte)üzerine sırası ile patatesleri ve mantarları,tuzunu ilave edin.Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.Ocağın altını kapattıktan sonra karabiber ve maydonozları serpiştirin.Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun..
     



  2. Cevap: Kolay Ve Ekonomik Yemek Tarifleri

    Fırında Kremalı Patates



    Malzemeler

    5 Adet Patates
    2 Diş Sarımsak
    1 Paket Krema
    1/2 Su Bardağı Süt
    1 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi
    Tuz
    Karabiber
    Zeytinyağı

    [​IMG]

    Yemeğin Tarifi

    Patatesleri soyup halka halka doğrayın.Doğradığınız patatesleri suda çok pişirmeden haşlayıp süzün.Kremayı hazırlayın.Kaşar peyniri,krema,zeytinyağı,tuz ve baharatını ayarlayıp 170 derece fırında ısıya dayanıklı bir kapta yarım saat kadar pişirin.
     



  3. Cevap: Kolay Ve Ekonomik Yemek Tarifleri

    Patlıcan Yemeği Tarifi


    Malzemeler
    - 3 adet orta boy yuvarlak patlıcan
    - 3-4 adet soğan (isteğe göre arttırılabilir)
    - salça
    - 3 çorba kaşığı sıvı yağ
    - Toz biber
    - tuz
    - sarımsak
    - fesleğen
    - yeteri kadar su

    [​IMG]


    Yapılışı
    Patlıcanları çizgili soyun ve hazırlanılan bol tuz ve limon yada sirkeli suya bırakın.
    Sirke yada patlıcanların erimemesini ve kararmamasını sağlayın. Soyulan patlıcanları yarım halka şeklinde çok kalın olmayacak şekilde doğrayın ve suya bırakın.
    Tencere içine halka şeklinde domates ve soğanları doğrayıp yerleştirin. Üzerine patlıcanları dizin. Bir kap içinde salça, toz biber ve biraz tuzu suyla karıştırıp üzerine boca edin. Yağı döküp orta hararetli ocakta pişirin ve söndürdükten sonra ezilen sarmısak ve fesleğen içine bırakın.