Kolay Tatlı Tarifleri Şerbetli

'Etüt Merkezi' forumunda Blue tarafından 25 Ekim 2010 tarihinde açılan konu


  1. Kolay Revani


    Malzemeler

    * 4 adet yumurta
    * 1 su bardağı yoğurt
    * 1 su bardağı sıvı yağ
    * 2 su bardağı un
    * 1 su bardağı irmik
    * 1 su bardağı toz şeker
    * Kabartma tozu
    * Limon kabğu rendesi


    Şerbeti İçin
    * 5 su bardağı su
    * 4 su bardağı toz şeker
    * Yarım limon suyu

    Yapılışı


    Şerbetini kaynatın.
    Yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın.
    Yoğurt , Sıvı yağ, irmik ve un katın.
    En son kabartma tozu eklenerek karıştırın.
    Tepsi yağlanarak çırpılan hamuru dökün.
    Üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
    İstenilen şekilde kesilerek yapılan şerbet ılık olarak hamurun üzerine dökün.


    Kalburabastı



    MALZEMELER

    •125 gr. oda ısısında margarin,
    •Yarım çay bardağı sıvı yağ,
    •1 Çay bardağı irmik,
    •2 Çorba kaşığı hindistan cevizi,
    •2 Çorba kaşığı pudra şekeri,
    •1 Tane yumurta,
    •1 Paket kabartma tozu ve vanilin,
    •1 Su bardağı ceviz, ( içine koymak için)
    •Aldığı kadar un



    ŞERBETİ

    •4 su bardağı şeker,
    •4 su bardağı su,
    •Yarım limon.



    ÜZERİ İÇİN: Hindistan cevizi, toz antep fıstığı, kırık fındık..


    Malzemeden kulak memesi kıvamında hamur yap. Ceviz büyüklüğünde bezeler yuvarlayın. Rendenin tırtıllı kısmına bastırıp içine yarım ceviz koy ve kapat. Yağlanmış tepsiye sırala. Daha sonra 180 derecelik fırında kızarana dek pişir. Bu arada şerbeti hazırlayıp soğutun. Fırından çıkan sıcak kalbura bastıların üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün üzerini başka bir tepsi ile kapatıp soğumasını bekleyin. Üzerini hindistan cevizi, antep fıstığı vs ile süsleyip soğuk servis yapın.

    Afiyet olsun..
     





  2. Kakaolu Şekerpare

    [​IMG]

    Malzemeler


    1 Adet margarin
    2 Adet Yumurta
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    Yarım çay bardağı pudra şekeri
    Yarım çay bardağı irmik
    1 Çay bardağı hindistan cevizi rendesi
    1 Paket kabartma tozu
    1 Paket vanilya
    2 Çorba kaşığı kakao - alabildiği kadar un

    Şerbeti için

    4 Su bardağı toz şeker,
    3,5 su bardağı su,
    1/4 limon,
    üzerine fındık


    Yapılışı
    Karıştırma kabına iyi yumuşamış oda sıcaklığında margarini, sıvıyağı, kakaoyu ve yumurtalari koyup bir güzel karıştırıyoruz. Üzerine irmiği, hindistan cevizini, pudra şekerini koyup karıştırıyoruz. Onunda üzerine vanilyayı kabartma tozunu unla karıştırıp harcın üzerine döküyoruz. Unun ölçüsü kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kesip yuvarlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine birer parmak aralık bırakarak diziyoruz. Üzerine fındık, badem veya ceviz parçasını hamura batırarak koyuyoruz. Önceden ısıtılmıs 170 derece sıcaklığında bulunan fırında pişiriyoruz. Fırından çıkınca sıcak şerbeti döküyoruz. Şerbeti hazırlarken ölçülerimizdeki malzemeleri koyup kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatıp altını kapıyoruz. Şekerparemizi fırından aldıktan sonra her ikisinide sıcak olarak buluşturuyoruz.


    Afiyet Olsun