Kolay Sütlü Baklava

Konusu 'Tatlılar ve İçecekler' forumundadır ve YAREN tarafından 29 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

  1. YAREN Üye

    Baklava yapmak çok mu zahmetli oluyor? Öyleyse sütlü kolay baklava tarifini deneyin.
    İşte kolay sütlü baklava hazırlanışı.
    [​IMG]

    Malzemeleri

    500 gram hazır baklava yufkası
    4 çorba kaşığı ceviz
    150 gram margarin
    2 yemek kaşığı tereyağı

    Şerbeti için


    3 su bardağı süt
    3 su bardağı toz şeker

    Yapılışı

    Yuvarlak bir fırın tepsinin tabanını tereyağ ile yağlayın.
    Tepsinin tabanına bir kat yufka serin.
    Üzerine ceviz serpiştirin.
    Tekrar yufka serin ve ceviz serpin.
    Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın.
    Tavada margarini eritin ve yufkaların üzerinde gezdirin.
    Yufkaları baklava şeklinde küçük kare elde edecek biçimde kesin.
    Önceden ısıtılmış fırında baklava kızarana kadar pişirin.
    Şerbetini hazırlamak için süt ve şekeri tencerede kaynatın.
    Soğuması için kenarda bekletin.
    Baklavalar fırından çıkınca yani sıcakken üzerine soğumuş şerbeti dökün.
    Tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis edin.

  2. Blue

    Blue Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    8.649
    Beğenileri:
    67
    Ödül Puanları:
    48
    Cevap: Kolay Sütlü Baklava

    Hazır yufkadan bir baklava yemiştim.Gerçeğinden ayırt etmek zor.Çok lezzetliyd.Tarifin de çok pratik uğraşmaya değmez :f40:
  3. Leqend

    Leqend Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    234
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Cevap: Kolay Sütlü Baklava

    teşekkrler :)