Kolay Şuruplu Tatlılar

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 11 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kolay Şuruplu Tatlı Tarifleri



    Kolay Şuruplu Tatlılar Resimli

    KUŞ YUVASI TARİFİ

    Malzemeler

    2 yufka
    4 yaprak milföy hamuru
    1 su bardağı ceviz içi
    1 çay kaşığı tarçın
    2 yumurta akı
    Şerbeti için:
    2 su bardağı şeker
    2 su bardağı su

    [​IMG]

    Yapılışı

    Milföy hamurunu oda sıcaklığına getirip birbirine yapıştırın ve ince bir şekilde açın. Yufkayı yayın ve üzerine de milföy hamurunu serin. Tekrar yufkayı üzerine kapatıp oklava ile üzerinden geçirin. Biraz inceltin. Cevizi ve şeker bir kapta karıştırın. Üzerine yumurta da cevizlerin içlerine akılarıyla karıştırıp bu harcı açtığınız hamurun üzerine yayın. Rulo şeklinde sarıp kesin. Ve tekrar rulo yapın. Kesin, bu şekilde hamur bitinceye kadar bu işlemi yapın. Bu uzun şeritleri dilimlere ayırın. Tepsiye dizin. Fırında 200 derecede kızarıncaya kadar 30 dakika pişirin. Şerbetini yapın ve fırından çıkan tatlının üzerine döküp şerbetini çektirip servis yapın.

    EKMEK TATLISI TARİFİ

    Malzemeler
    1 adet ekmek içi
    1 su bardağ süt
    2 yumurta
    3 çorba kaşığı hindistancevizi
    3 çorba kaşığı ceviz içi
    2 su bardağ sıvı yağ
    1 su bardağı şeker

    [​IMG]

    Yapılışı

    Yumurta ve sütü bir kaba koyup karıştıın. İçine hindistancevizini de ilave edin. Ve küp küp kestiğiniz ekmek içlerini bu karışımın içine atın ve iyice yedirin. Ekmeklerin suyunu sıkarak köfte şekli verin ve yağda kızartın. Önceden hazırladığımız ve soğuttuğumuz şerbetin içine ekmek tatlılarını atın. Şerbetini çektikten sonra bir kaba alın ve üzerine dövülmüş ceviz serpin.

    RAMAZAN TATLISI TARİFİ

    Malzemeler
    1 kase koyu yoğurt
    3 tane yumurta
    1 çay bardağı sıvıyağ
    2 tane kabartma tozu
    125 gr tereyağı
    Aldığı kadar un
    5 bardak su
    5 bardak şeker

    [​IMG]

    Yapılışı

    Şeker ve su ile şerbet yapalım. Diğer malzeme ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapalım. Ceviz büyüklüğünde koparıp rulo yapalım ve 8 şekli verelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. İkisi de ılık olacak şerbet dökülürken

    ETİMEK TATLISI TARİFİ


    Malzemeler


    1 paket etimek

    1 paket(200gr) krem şanti

    1 paket vanilyalı puding

    4,5 su bardağı süt

    1 su bardağı şeker

    1/2 su bardağı şeker

    Süslemek için:

    dövülmüş fındık

    [​IMG]

    Yapılışı
    Öncelikle şerbeti hazırlayalım, bunun için.1su bardağı suyu tencereye alalım yarım su bardağı şekeri ilave edip kaynatalım.
    Bu arada pudingi hazırlayalım, tencereye 3,5 bardak sütü dökelim üzerine pudingi ilave edip kıvama gelene kadar pişirelim.
    Etimekleri bir tepsiye dizelim. Üzerine, hazırladığımız şerbeti dökelim. (şerbet soğuk olacak). hazırladığımız pudingi dökelim(sıcak olacak) ve yayalım bütün etimeklerin üzerini kaplayacak bir şekilde. Soğumaya bırakalım.
    Bu arada 1 su bardağı süt ile krem şantiyi hazırlayalım bunun için, çukur bir kapa sütü alalım. 1 Paket krem şantiyi ilave edip cırpalım kıvama gelene kadar.
    Soğuyan etimek tatlısının üzerine krem şantiyi alalım ve yayalım. Dövülmüş fındık serpelim. Etimek tatlısını buzdolabında 1 saat bekletelim. 1 Saat sonra tatlı servise hazır olacaktır. Afiyet olsun
     



  2. Cevap: Kolay Şuruplu Tatlılar

    KALBURA BASTI TARİFİ


    Malzemeler


    1 çay bardağı erimiş margarin

    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı maden suyu
    1 paket kabartma tozu

    3,5 su bardağı un

    100g. Ceviz içi

    Şerbeti

    3 Su bardağı su

    2,5 Su bardağı şeker
    Yarım tatlı kaşığı limon suyu

    [​IMG]

    Yapılışı

    Hamuru yoğuracağımız kaba eritip ılıttığımız margarini, sıvı yağı, maden suyunu, kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak hale getirelim. Hamurları, rendenin iri tarafı üzerine bastırarak hafifçe yayvanlaştıralım. Orta kısımlarına iri dövülmüş cevizi koyup hamuru, iki kenarını üste doğru çevirip kapatalım ve hafifçe margarinle yağlanmış tepsiye dizerek 190° ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5dak. Kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.

    LOKMA TATLISI TARİFİ

    Malzemeler

    2 bardak un
    1 çay kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı toz maya
    1 bardak su
    1 yumurta
    sıvıyağı
    2 bardak su
    2,5 bardak toz şeker
    1 tatlı kaşığı limon suyu

    [​IMG]

    Lokma tarifi yapılışı; toz mayayı şekerli suyun içinde eritelim. 10 dakika boyunca bekleyelim ki maya kabarsın. Yoğurma kabına un ve tuz koyalım. Kabaran mayayı da yumurta ve su ile birlikte ekleyelim. Bütün malzemeyi karıştırdıktan sonra cıvık kıvamda bir hamur elde etmemiz gerekmektedir. Bu hamuru bir süre dinlenmesi için bekletelim.

    Hamuru beklerken şerbeti (şurubu) yapmaya geçelim. Bunun için 2 bardak suyu ve 2,5 bardak şekeri birlikte bir tencereye alıp ocağın altını yakalım. Şeker eriyip şurup katılaşana kadar kaynatalım. Daha sonra limon suyu ekleyelim.

    Hamurları tavada yağın içinde kızartalım. Hamurları elimizle sıkarak fındık iriliğinde alıp tavaya atalım. Bütün hamuru bu şekilde kızartalım.

    Hamurları kızarttıkça ılık şerbetin içine bırakalım. Lokmaların hepsi kızardıktan sonra servis yapana kadar şerbetin içinde bekletelim.

    Afiyet Olsun