Kolay Profiterol

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 9 Haziran 2009 tarihinde açılan konu


  1. Arkadaşlar buyrun işte resmin tarifi biraz geç oldu tarifin foruma gelmesi :)
    En son Hazan'a yapmıştım.O günü hatırlıyormusun Hazan.Hani Berka'nın gözlüğünün kırıldığı,odanın ışığının patladığı o meşhur gün :(

    O kafayla iyi yapabilmişim ben bunu sana :f30:

    [​IMG]

    Kolay Profiterol

    Malzemeler

    Yarım paket margarin
    1 su bar.su
    1 su bar. un
    4 yumurta

    Kreması 1,5 kg süt
    3 yemek kaşığı nişasta
    4 yemek kaşığı kakao
    1,5 su bar. şeker
    1 paket toz krem şanti
    Krem şanti krema piştikten ve soğuduktan sonra toz olarak ilave edilecek.Mikserle çırpılacak.


    Yapılışı
    Margarinle suyu kaynat unu ilave et.Karıştırarak helva kıvamında pişir.Pişen hamur soğuduktan sonra yumurtaları tek tek mikserle karıştır.Hamur ve yumurtalar çok iyi karşmalı.
    Yağlanmış tepsiye ıslattığınız tatlı kaşığı yardımıyla aralılarla dizin.200 derece fırında kapağı hiç açılmadan pembeleşinceye kadar pişirin.Piştikten sonrada soğuyana kadar kapağı hiç açmayın.

    Sonra kremayı pişen hamurların içine çay kaşığı yardımıyla üstünü delin ve bir miktar koyun.Kalan kremayı da profiterollerin üstüne dökün.

    Afiyet olsun...
     



  2. Cevap: Kolay Profiterol

    Çok güzel bir tatlı tarif için teşekkürler Blue deneyeceğim.:f40:
     



  3. Cevap: Kolay Profiterol

    Hatırlamaz mıyım canım ayıp ediyorsun
    helede o profiteröllerin tadını :f106:
    harikaydı ama bende ne resim çekermişim :)
    Ellerine sağlık canım Allah tekrarını nasip etsin :)
     



  4. Cevap: Kolay Profiterol

    Ellerine sağlık senin yaptıkların güzel gözüküyor :f63:Bütün hazırlıkları yaptım .Hamura yumurtayı yedirmekmiş marifet oda yumurtaları teker,teker iyice karıştırarak yedirmeliymişiz her şey bittiğinde resim koymayı deneyeceğim hadi hayırlısı .ya bismillah..:f196: