Kolay Muhallebi Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 24 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Muhallebi Nasıl Yapılır

    Kolay Muhallebi Yapılışı

    Kolay muhallebi

    Gerekli olan malzemeler:

    1 litre süt
    1,5 su bardağı toz şeker
    6 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı margarin

    Yapılışı

    Tüm malzemeler derin bir tencereye alın. Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar karıştırılarak pişirin. Tencereyi ocaktan indirip kâselere pay edin. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletilip buzdolabına kaldırın. 2-3 saat bekledikten sonra yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.


    Bir diğer muhallebi tarifi;

    Gerekli olan malzemeler:

    1 kilogram süt
    1 su bardağı toz seker
    1 su bardağı un
    1 paket margarin

    Yapılışı:

    Tencereye un ve yağı koyup, unun rengini sarartmadan kavurun.
    Bir kilogram sütü tencereye ilave edip karıştırarak pişirin.
    Tencereyi ocaktan indirmeden 5 dakika önce toz sekeri boşaltın ve karıştırarak eritin.
    Kolay muhallebiyi ocaktan alın ve mikserle 5 dakika çırpın.
    Islattığınız servis kâselerine muhallebiyi dökerek paylaştırın. Daha sonra muhallebi kaselerini buzdolabında bekletin.

    Çikolatalı Muhallebi

    Gerekli olan malzemeler:

    1 kg süt
    2,5 bardak şeker
    2 bardak un
    100 gr margarin
    4 adet yumurta
    2 paket bitter çikolata

    Yapılışı:

    Margarini eritin, içine unu katıp kavurun. 4 bardak soğuk sütü katarak kıvamı gelene kadar pişirin. Ocaktan indirip ½ saat mixerde çırpın. Geniş bir kap içine alarak dolapta dinlendirin. Kalan sütle çikolatayı benmari usulü eritin içine çırpılmış yumurtaları ve şekeri katıp boza kıvamına getirin. Bu karışımı dolapta soğuttuğunuz muhallebinin üstüne yedirin.

    Afiyet olsun