Kolay Milföy Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 22 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kolay Milföy Tarifleri Oktay Usta


    Basit Milföy Tarifleri

    Milföylü yufka böreği

    Milföylü yufka böreği malzemeler
    2 Tane yufka
    6 yaprak milföy hamuru
    1çay fincanı. Soda
    ½ su b.sıvıyağ
    ½ su b.süt
    1 tane yumurta

    iç harcı için:
    200 gr. mantar
    1 kâse ıspanak
    1 soğan
    100 gr. kaşar peyniri

    [​IMG]

    Milföylü yufka böreği Hazırlanışı:

    Öncelikle iç harcını hazırlayalım, mantarı ve soğanı küçük doğrayalım. Ispanağı ayıklayıp, yıkayalım ve doğrayalım.
    Küçük bir tencereye yağı alalım, mantar ve soğanı ilave edip sote edelim. Üzerine ıspanağı alalım tuzu ve karabiberi ilave edip sebzeler yumuşayana kadar ocakta tutalım.
    Orta boy bir tepsiye 3 tane milföy hamurunu esneterek yayalım. Üzerine bir yufkayı parçalayarak serelim, hazırladığımız iç malzemeyi yayalım, üzerine dilim kaşarları dizelim. Diğer yufkayı parçalayarak malzemenin üzeri kapatılır.
    Kalan 3 parça milföy hamurunu esneterek üzerine tek tek yayalım.
    Çukur bir kâsede üzeri için sos hazırlayalım, süt, sıvıyağı, yumurta ve sodayı çırpalım.
    Hazırladığımız böreği dilimleyelim, hazırladığımız sosu üzerine gezdirerek dökelim.180 derecelik ısıda yirmi dakika pişirelim. İçine sevginizi katmayı unutmayınız. Afiyet olsun



    Sosisli Milföy

    Sosisli Milföy Malzemeler:
    8 tane yaprak milföy
    4 tane sosis
    1 tane sivri biber
    1 yemek kaşığı, ketçap
    kekik
    üzeri için:
    1 tane yumurta

    [​IMG]

    Sosisli Milföy Tarifi:

    Öncelikle, sosisleri ve sivri biberi doğrayalım, geniş bir tabağa alalım. üzerine ketçap ve kekik ilave edelim karıştıralım.

    Bir milföy hamurunun içine yeteri kadar, sosisli harçtan alalım ve ikiye katlayalım tepsiye alalım. Kalan milföy hamurlarına aynı işlemi uygulayalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim, 180 derecelik ısıda üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.



    Milföylü Muzlu Pasta

    Milföylü Muzlu Pasta Malzemeler
    2 tane orta boy muz
    1 tane limon kabuğu rendesi
    1 paket vanilya
    1 tane yumurta sarısı
    1 çorba kaşığı nişasta
    3 çorba kaşığı un
    1 su bardağı toz şeker
    3 su bardağı süt
    8 yaprak milföy

    Üzeri için
    Pudra şekeri

    [​IMG]

    Milföylü Muzlu Pasta Hazırlanışı

    4 tane milföy hamurunu yanyana dizerek merdane yardımı ile inceltin. Çatal yardımı ile iyice delin ve tepsiye yayın. Diğer kalan hamurada aynı işlemleri yapın. 170 derecede olan fırında pişirin ve bir diğer taraftan sütü tencereye boşaltın içine diğer bütün malzmeleri ekleyin ve pişirin. 4 parça olan milföyün üstüne kremayı koyun ve arasına dilimlediğiniz muzu yerleştirin. Kalan dört parçayıda üstüne kapatın. Kalan muz dilimlerini dizin ve üstüne pudra şekeri ekin.