Kolay Meze Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 22 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. En Kolay Meze Tarifleri

    Kolay Meze Tarifleri Çeşitleri

    Haydari

    Malzemeler:
    1 su bardağı süzülmüş yoğurt
    1 çay kaşığı kimyon
    1 çay kaşığı kekik
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı kırmızı biber
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    Maydanoz
    • Tuz

    Tarifi: Yoğurdu bir kaseye koyun ve çok az su ilave ederek çırpın. Koyu kaymak kıvamına gelinceye kadar karıştırın. İçine sırasıyla kimyon, kekik, karabiber ve kırmızı biberi katarak karıştırıp ezmeye devam edin. Zaman zaman tadına bakarak lezzetini kontrol edin. Hangi madde az veya çoksa, ona göre ya eksiltip ya da çoğaltın. En son zeytinyağını ekleyip, katılık derecesini istediğiniz kıvama getirin. İyi bir haydarinin kıvamı, ekmeğe sürülecek tereyağ kıvamıdır. Yaptığınız karışım bu kıvama gelince bir kayık tabağa yerleştiriniz. Çatalla üzerini şekillendirip maydanoz yaprakları, siyah zeytin ve kırmızı turp ile süsleyebilirsiniz.


    Tabule

    Malzemeler:
    1 su bardağı bulgur
    4 yaprak yeşil salata
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    2 demet maydanoz
    2 adet taze soğan
    1 sivri biber 2 domates
    1 limon suyu
    Nane
    Tuz

    Tarifi: Maydanoz, sivri biber, taze soğan ve yeşil salatayı temizleyin, yıkayın ve süzün. Domatesleri soyup çekirdeklerini çıkartın. İnce bulguru ılık suda 15 dakika ısladıktan sonra, yıkayın, süzün ve 10 dakika bekletin. Maydanoz, taze soğan, domates ve sivri biberi incecik doğrayın. Bir kapta süzülmüş bulgur ile birleştirip karıştırın ve limon suyunu, zeytinyağını, naneyi ve tuzu ilave ederek, ezmeden, hep birlikte karıştırın. Buzdolabında, kapağı kapalı olarak 30 dakika dinlendirdikten sonra tabuleyi servis edebilirsiniz.


    Yoğurtlu Havuç

    Malzemeler:
    Yarım kg havuç
    250 gr yoğurt
    2 diş sarımsak
    Bir çay bardağı Ayçiçek yağı
    Tuz

    Tarifi: Havuçları rendeleyin. Ayçiçek yağı ile ölünceye kadar kavurun, soğumaya bırakın. Bu arada yoğurt sarımsak ve tuzu karıştırın havuçlar soğuyunca yoğurtla karıştırıp servise hazırlayın.


    Rus Salatası

    Malzemeler:
    2 havuç
    1 kereviz
    2 patates
    Yarım su bardağı bezelye
    3 pancar
    1 salatalık turşusu
    1 çay bardağı zeytin
    2 yumurta
    1 su bardağı mayonez
    Tuz

    Tarifi: Havucu, patatesi ve kerevizi yıkayıp ayıklayın ve küçük küçük tavla zarında biraz irice küp şeklinde doğrayın. Bir tencerede su kaynatın ve suya önce havuçları, bir süre sonra patatesleri en son da kerevizleri atıp, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan sebzeleri süzgeçle sudan alıp süzdürün. Bir kenarda beklemeye bırakın.
    Sebzeler pişerken, başka bir tencerede bir bardak suya bir kaşık sirke katarak pancarları haşlayın. Haşlanıp yumuşayan pancarları sudan çıkarıp kabuklarını soyun. Bunları da aynı büyüklükte küp şeklinde doğradıktan sonra öteki sebzelerle karıştırın. Salatalık turşusunu çok ince kesin ve zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Başka bir kapta ise bezelyeler ve haşlayıp ezdiğiniz yumurtaları karıştırın. Daha sonra bütün malzemeleri bir kaba toplayın ve yarım bardak mayonezi hepsinin üstüne döküp karıştırın. Servis tabağına aldığınız Rus Salatası’nı maydanoz ile süsleyebilirsiniz.


    alıntı