Kolay Lezzetli Pasta Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 21 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kolay Lezzetli Resimli Pasta Tarifleri


    Resimli Kolay Lezzetli Pasta Tarifleri


    Ballı Yaş Pasta Tarifi


    Malzemelerimiz

    1 paket pötibör bisküvi
    1 paket çikolata kreması
    2′şer adet muz ve elma
    8-10 adet beze
    Kiraz şekerlemesi

    [​IMG]

    Yapılışı
    Bisküviyi elinizle ufalayın. Çikolata kremasından 2 çorba kaşığı ayırıp geri kalanını bisküvi ile karıştırın. Bu karışıma rendelenmiş muz ve elmayı ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Küçük bir kelepçeli kek kalıbının kenarlarını yağlayın. En alta bisküvili karışımı yayın. Üzerine 8 adet ufalanmış bezeyi yerleştirin. En üste de ayırdığınız 2 çorba kaşığı çikolata kremasını koyup spatula ile düzeltin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Kelepçeli kalıptan çıkarın. Kalan 2 adet beze ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip soğuk servis yapın.

    Ağlayan Pasta tarifi

    Kek malzemelerini büyük bir cam kase de yumurta ve şekeri çırptıktan sonra diğer malzemeleri sırayla boşaltıp iyice karıştırın bekletmeden pişeceği kaba döküp 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirilir. Kuru bir bıçak ya da kürdan ile pişip pişmediği kontrol edilir piştikten sonra tezgaha konur bir bardak süt kek in üzerine dökülür kek soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra krem şanti sürülür krem şantinin üzerine önceden hazırlayıp sogutulmuş kakao sosu dökülür.

    Çikolatalı pasta için malzeme

    1 çay bardağı vişne suyu ( marketlerde satılan küçük boy vişne suyu veya vişne nektarı kullanabilirisiniz)
    1 kakaolu pasta keki ( yine marketlerde satılan hazır çikolatalı pasta keklerinden alabilir veya dilerseniz kendiniz yapabilirsiniz)
    1 kase damla çikolata (marketlerden alacağınız bir paket damla çikolatanın yarısı yetiyor)

    Krema için malzeme

    2 su
    süt
    1 su bardağı toz şeker (ben pudra şekeri kullanıyorum ağızda dağılan bir tat bırakıyor)
    2 yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı nişasta
    1 adet yumurtanın sadece sarısı
    1 paket vanilya
    Krem şanti için malzeme
    1 paket çilekli krem şanti
    1 su bardağı süt

    [​IMG]

    Çikolatalı Pasta Tarifi


    Çikolatalı pastayı yapmaya, kremasını hazırlamakla başlayın ve bir tencerenin içinde tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilyayı koyup kıvamını alana kadar pişirin
    Pişen pasta kreması soğurken, hazır çikolatalı kekinin tabanını servis edeceğiniz tabağa koyun ve üzerine vişne suyunun yarısını dökerek iyice ıslatın
    Üzerine ılımış olan kremayı dökün ve spatula ile iyice yayın
    Çilekli krem şantiyi sütle çırpın ve yarısını kek tabanın üzerindeki kremanın üzerine döküp yayın
    Üzerine damla çikolataların yarısını serpiştirin ve hazır çikolatalı kekin ikinci parçasını üzerine kapatın
    Ardından kalan vişne suyu ile kekin ikinci parçasının üzerine dökerek ıslatın
    Onun üzerine kalan çilekli krem şantiyi dökün ve yayın
    Üzerini tamamen örtecek şekilde damla çikolatalar ile kaplayın
    1 saat buzdolapta bekledikten sonra servis edin

    Vişneli Çikolatalı Pasta


    Malzemeleri


    1 çay bardağı vişne suyu
    1 kakaolu pasta keki
    1 kase vişne tanesi
    1 kase damla çikolata
    Krema için:
    2 su bardağı süt
    1 su bardağı şeker
    2 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı nişasta
    1 yumurtanın sarısı
    1 tatlı kaşığı vanilya şekeri
    Krem şanti için:
    1 pk çilekli krem şanti
    1 .5 su bardağı süt

    [​IMG]

    Tarifi

    Kremayı hazırlamak için tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilyayı alıp pişirin. Kremayı karıştırıp soğuturken diğer yandan pasta kekinin tabanını vişne suyunun yarısı ile ıslatıp servis tabağına alırım. Üzerine ilk sıcaklığı çıkmış kremayı dökerek sıvarım. Üzerine vişnelerin bir kısmı ve biraz damla çikolata serpiştirin. Pasta kekinin ikincisini ise kalan vişne suyu ile ıslatarak üzerine kapatırım. Pastanın üzerini süslemek için krem şantiyi köpürtün. Köpüren krem şantinin bir kısmı ile pastanın her tarafını sıvayın. Kalan krem şanti, vişne ve damla çikolatalar ile pastayı süslerim. 3 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın..

    Aşk Pastası

    Malzemeler:

    Pandispanya:

    1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
    3 yumurta
    9-10 yemek kaşığı su
    1 su bardağı öğütülmüş ceviz

    Dolgu:

    1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
    1 su bardağı soğuk süt
    1 adet muz

    [​IMG]

    Krema:

    1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
    1,5 su bardağı soğuk süt

    Sos:

    1 poşet Dr. Oetker Meyveli Sos
    2 çay bardağı su

    Hazırlanışı:

    Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın. Cevizleri ilave edip 1 dakika daha çırpın. Yağlı kağıt serilmiş 25×25 cm ölçülerindeki kare tepsiye ve küçük kalp kalıba paylaştırıp pişirin.

    Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
    Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
    Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika

    Soğutup her ikisini de enlemesine ikiye kesin.

    Dolgu: Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın. Bu şantiden süslemek için 1 su bardağı ayırıp kalanının içine çatalla ezdiğiniz muzu ilave edin ve iyice karıştırın. Kare patın üzerine muzlu dolgunun 2/3’ünü sürün ve ikinci kare patı kapatın.

    Krema: Pasta kremasını 1,5 su bardağı sütle çırpın. Bir miktarıyla kare pastanın üzerini kaplayın. Kalp şeklindeki pata kalan muzlu krem şantiyi sürüp üzerine ikinci patı kapatın. Kare pastanın üzerine yerleştirip kalan pasta kremasıyla kaplayın.

    Sos: Meyveli sosu 2 çay bardağı su ile tarifine göre hazırlayın. Ayırdığınız krem şantinin içine 2 yemek kaşığı koyup iyice çırpın ve pastayı süsleyin. Kalan sosu kalbin üzerine yayın.

    Kahveli Pasta


    Malzemeler

    Keki için

    4 yumurta

    1 su bardağı tozşeker

    1+1/2 su bardağı un

    2 tepeleme yemek kaşığı kakao

    1 paket vanilya

    1 paket kabartma tozu

    1 yemek kaşığı sıvıyağ

    Kreması için

    1 yumurtanın sarısı
    7 yemek kaşığı şeker
    2 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
    2 su bardağı süt
    bir paket vanilya
    1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
    yarım paket bitter çikolata
    ıslatmak için:

    1 su bardağı kaynamış su

    2 yemek kaşığı granül kahve

    1 yemek kaşığı tozşeker

    Üstüne

    Süt ile hazırlanmış 2 paket kremşanti

    Rende çikolata parçaları

    Çikolata kaplı kahve çekirdekleri


    [​IMG]

    Yapılışı:

    Önce kremayı hazırlayın. Bunun için orta büyüklükte bir tencereye yumurta sarisi ve sekeri koyup tel çırpma aleti ile yada çatalla hafifçe çırpın.
    Un, kakao ve nişastayı da ilave edin. Sonra soğuk sütü koyup karıştırın.
    Altını açıp orta ısıda koyulaşana dek karıştırarak pişirin.
    Kaynamaya başladıktan 1 dakika kadar sonra altını kapatıp vanilyayı, yağı ve parçalanmış bitter çikolatayı ilave edip soğumaya bırakın.
    Keki hazırlamak için oda ısısındaki yumurtaları ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın.
    Unu, vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyip düşük hızda karıştırın.
    Sıvıyağıda ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanıp unlanmış yuvarlak kek kalıbına döküp 170C dereceli fırında kabarıp kızarana kadar pişirin.
    Bu arada ıslatmak için gerekli malzemeleri karıştırıp ılınmaya bırakın. Krem şantiyi soğuk sütle çırparak buzdolabında bekletin.
    Kek ılındıktan sonra kalıptan çıkarın. Önce katlarını oluşturmak için ortadan enlemesine üçe kesin.
    Kekin bir parçasını ıslatıp servis tabağına alın. Kremanın yarısını sürüp ikinci parçayı kapatın.
    Tekrar ıslatıp kalan kremayı ve kek parçasını yerleştirin.
    Son kek parçasınıda ıslatıp kremşanti ile kaplayın. Bıçakla verev dalgalar çizerek üstüne şekil verin.
    Çikolata kaplı kahve çekirdekleri ve çikolata rendesi ile süsleyerek dolapta en az 2 saat, tercihen bir gece dinlendirdikten sonra servis yapın.