Kolay Laz Böreği

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 21 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kolay Laz Böreği nasıl yapılır


    Kolay Laz Böreği Tarifi

    Kolay Laz Böreği Malzemeler

    14 yaprak yufka
    150 gram tereyağı

    Muhallebisi için:

    4 adet yumurta sarısı
    7 su bardağı süt
    1,5 su bardağı tozşeker
    4 çorba kaşığı nişasta
    4 çorba kaşığı pirinç unu
    Su
    1 tutam tuz ve karabiber

    Şerbeti için:

    1,5 bardak tozşeker
    1 su bardağı su

    [​IMG]

    Laz Böreği yapılışı

    İlk olarak böreğin muhallebisi hazırlanır. Bunun için; 7 su bardağı süt tencereye alınır, üzerine 1,5 su bardağı şeker alınır kaynamaya bırakılır. Bu arada yufkaların ara katları için tereyağı eritilir.
    Diğer taraftan 1,5 su baradğı tozşeker ve 1 su bardağı su ile şerbet hazırlanır. 14 adet yufkanın yarısı tepsiye her katı yağlanarak dizilir. Yufkların yarısı yağlanınca muhallebi için bir kapta 4 yumurta sarısı, nişasta, pirinç unu, bir tutam tuz ve karabiber karıştırılarak sübyesi hazırlaınır.
    Hazırlanan sübye kaynayan süte eklenir. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Muhallebin ilk sıcaklığı çıkınca yufkaların üzerine dökülür. Kalan yufklar da diğer yarısı gibi her katı yağlanarak dizilir.
    Üzerine kalan yağ dökülür ve iri kareler halinde kesilir. 180 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir. Laz böreği pişince fırından çıkarılır. Şerbetinin soğuk olmasına dikkat edilerek şerbeti verilir.
    Üstü çıtır ortası muhallebili nefis bir tatlı.. Hazır baklava yufkası ile yapılan bu tatlı sadece yarım saatte hazırlanıyor. Mutlaka deneyin...