Kolay Kelle Paça Çorbası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 19 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kelle paça çorbası nasıl yapılır
    Basit kelle paça çorbası yapımı
    Resimli Kolay Kelle Paça Çorbası Tarifi


    [​IMG]

    kelle paça Çorbası


    Malzemeler
    bir temizlenmiş koyun başı
    dört temizlenmiş koyun paçası
    bir kaşık tepeli un
    bir yumurta sarısı
    sarımsak, sirke
    tuz

    Yapılması

    kap içinde bir kaşık un ile bir yumurta sarısını bir fincan soğuk su ile çırpın.kelle ve paçaları bir güzel yıkayın ve süzün tencere içine kelle ve paçaları koyun ve üzerini iki parmak kapatacak miktarda su koyun
    ardından yarım kaşık tuzu serpin ağır ateşte üzerinde biriken köpükleri alarak 1.5 saat süre ile pişirin
    süre bitiminde dil üzerine kürdan batırın,kürdan dil içine rahat batıyor ise, tencereyi ocaktan alın
    kelle ve paçaları çıkarın, soğutun. dil üzerindeki deriyi soyun ve beyin hariç bütün etleri kemiklerinden ayırın kuşbaşı doğrayın tenceredeki suyu süzün ve ocak üzerine alın, içine doğranmış etleri koyun ve tencere kaynadıktan sonra bir kepçe su alın terbiyesi ile karıştırın terbiyesini akıtarak kaynayan tencereye ilave edin ve karıştırın, tencereyi 5 dakika süre ile tekrar kaynatın, tuzunu karar hale getirin isterseniz üzerine tereyağ ile hafif kavrulmuş toz biber gezdirin ve sarımsaklı sirke ile gönlünüzce servis edin.