Kolay Gözlemenin Yapılışı

'Kadınca' forumunda eftelya tarafından 13 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]



    Her öğünde yiyilebilecek Anadolumuzun geleneksel lezzetlerinden biri olan gözlemenin kolay tarifi.İç malzemesi olarak dilerseniz peynirli, ıspanaklı ya da başka harçlar kullanabilirsiniz. İşte ıspanaklı kolay gözleme için malzemelerimiz;
    -2 adet yufka
    -Yarım kilo ıspanak (
    -1 adet kuru soğan
    -2 yemek kaşığı sıvıyağ
    -1 yemek kaşığı tereyağı
    -Damak tadınıza göre tuz, karabiber


    Kolay Gözlemenin Yapılışı

    -Ispanakları bol suyla yıkayıp süzdükten sonra doğrayın.
    -Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.
    -Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın, ıspanak ve soğanı ekleyip kavurun.
    -Ispanak suyunu çektiğinde tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
    -Tavayı ocaktan indirip soğuması için bekletin.
    -Yufkaları ortadan ikiye kesip her yufkanın ortasına ıspanaklı harç koyun.
    -Dört tarafından katlayıp dikdörtgen şekilde kapatın.
    -Geniş bir tavada gözlemelerin her iki tarafını da iyice pişirin.
    -Üzerlerine tereyağı sürüp servis yapın.. Afiyet Olsun.
    [​IMG]