Kolay Ev Yemekleri

'Damak Keyfi' forumunda Bella tarafından 4 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kolay ve Lezzetli Ev Yemekleri,

    Patates Mantısı

    Malzemeler
    5-6 adet patates
    Maydanoz
    1 kase yoğurt
    3 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı salça

    [​IMG]

    Hazırlanışı :
    Patatesleri iyice yıkayın ve haşlamak üzere tencereye koyun. Haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak iyice ezin. Ezmek için çatal kullanabilirsiniz. Daha sonra patateslerin içine doğranmış maydanozları ekleyin. İsteğe göre karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyin. İyice karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak bardak şeklinde şekillendirin.Başka bir kapta yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırın. Patateslerin içini yoğurt ile doldurun. Tavada tereyağı eriterek salçayı pişirin ve patateslerin üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun…



    Yeşil Mercimek

    Malzemeler
    3/4 kap yesil mercimek, aksamdan suya bastirilmis, yikanmis ve suzulmus
    1 sogan, kucuk dogranmis
    50 ml sizma zeytin yag
    1 tk kimyon
    3 yemek kasigi ezilmis domates, konserve
    1 yk arpa sehriye, arzuya gore
    2 kap sicak tavuk veya et suyu veya su

    [​IMG]

    Yapılışı
    Once tencerede sogani zeytinyag ile 3-4 dakika sote edin. Mercimegi koyun ve aralarda karistirarak 4-5 dakika birlikte kavurun. Sonra kalan diger tum malzemeleri ilave edin, tencerenin kapagini yarim kapatin ve orta isida yaklasik 20-25 dakika mercimekler yumusayana kadar pisirin.



    Karnabahar Yemeği


    Malzemeler (4 kişilik)
    1 adet orta boy karnabahar
    2 adet havuç
    1 orta boy soğan
    1 yemek kaşığı salça
    1 yemek kaşığı sıvı yağ
    tuz ve baharatlar

    [​IMG]

    Hazırlanışı :
    Tencereye yağı alalım soğanları ince ince doğrayarak pembeleşene kadar kavuralım. Havuçların dışını soyalım ve güzelce yıkayalım halka halka doğrayarak soğanlara ekleyelim ve biraz karıştıralım. Salça, tuz ve baharatlarını ekleyelim. Karnabaharı birbirinden ayıralım( küçük parçalar şeklinde) ve tencereye ilave edelim diğer malzemelerle iyice karışmasını sağlayalım. Üzerini biraz geçecek şekilde sıcak su ekleyelim. Kısık ateşte karnabaharlar yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet olsun…



    Zeytinyağlı taze fasulye

    Malzemeler:
    yarım kg taze fasulye
    2 havuç
    1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    2 baş kuru soğan
    3-4 domates
    1 su bardağı kaynamış su
    1 tatlı kaşığı tuz

    [​IMG]

    Hazırlanması:
    1. yarım kg fasulyeyi kılçıklarından ayırıp yıkayın, verev şeklinde dilimleyin. 2 havucun kabuklarını soyup aynı şekilde kesin.
    2. 2 baş kuru soğanı yemeklik doğrayın. 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağıyla birlikte tencereye alın. havuçları ekleyip soğanlar ölene kadar kavurun.
    3. fasulyeleri ilave edin. fasulyelerin rengi değişene kadar (yaklaşık 10 dakika) karıştırarak kavurun.
    4. domatesleri soyup fındık büyüklüğünde doğrayın. bunları tencereye ekleyip kavurmaya devam edin.
    5.tencereye 1 su bardağı kaynamış su ekleyin ve fasulyeler pişene kadar (yaklaşık 45 dakika ) pişirin. en son 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. tencerenin kapağını kapatın. fasulyeler ılınınca servis tabağına alın. soğuk olarak servis yapın.



    Fırında makarna

    MALZEMELER
    150 gr kaşar peyniri rendesi
    1 paket kalın çubuk makarna
    2 çorba kaşığı un
    250 gr margarin
    1 yumurta sansı
    650 gr süt

    [​IMG]


    HAZIRLANIŞI
    Makarnaları haşlayın Margarini eritip, un ilave edin Unun kokusu gidene dek pişirin, aldığı kadar süt katıp koyu muhallebi kıvamına gelene dek pişirin Kaşar rendesinin bir kısmını ilave edin Ateşten alınca yumurta sarısı ile çırpın Makarnayı büyükçe bir tabağa boşaltıp, sosun yansı ile kanştırın Üzerini kalan sos ve kaşar rendesi ile sıvayıp, önceden ısıttığınız kızgın fırına verin Üzeri kızardığında, fırından alın, on dakika bekletip servis yapın