Kolay Et Yemekleri

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 8 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kolay Et Yemekleri Tarifi


    Resimli Kolay Et Yemekleri

    Patlıcanlı Kebab Tarifi

    Malzemeler

    1kg. az yağlı kıyma
    2kg. patlıcan( uzun patlıcan)
    1kg.domates
    500gr. Yeşil biber
    Tuz
    Karabiber

    [​IMG]

    Hazırlanışı


    Kıymaya yeterince su, tuz ve karabiber koyup yoğrulur. Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra 3-4 cm uzunluğunda enine kesilir. Şişe bir patlıcan bir kıyma gelecek şekilde saplanır. Şişte 4 patlıcan 3 kıyma gelecek şekilde harı geçmiş ateşte pişirilir. Etler ceviz büyüklüğünde olup elle biraz yassılaştırılarak şişe dizilir. Pişen kebap uygun bir kaba çekilip biraz dinlendirilir. Domatesler 4 parçaya kesilip parçalar uzunlamasına şişe dizilir, kebaptan önce domatesler pişirilirki ateşin harını alsın. Yeşil biberlerde şişe geçirilir ve en son biberler pişirilir. Pişmiş domates ve yeşil biberlerde pişen kebabın üzerine çekilir. Ağzı kapalı bir şekilde kebap ateş üzerinde 5-10dk. bekletilir.

    İslim Kebabı Tarifi


    Malzemeler


    5 adet uzun patlıcan
    350 gr. kıyma
    1 adet soğan
    1 adet yumurta
    1 diş sarımsak
    tuz,karabiber,kırmızıbiber,yenibahar,kekik
    2 adet domates
    3-4 adet sivribiber
    2 yemek kaşık salça
    2 yemek kaşığı galete unu ya da bayat ekmek içi

    [​IMG]

    Hazırlanışı


    Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin ve tuzlu suda acısının çıkması için bekletin. Bu arada soğanı rendeleyin yada çok ince yemeklik doğrayın. Kıyma, galete unu ,yumurta, soğan, dövülmüş sarımsak ve baharatları iyice karıştırarak köfte harcı elde edin. İsterseniz bu harcı daha önceden hazırlayıp bir süre bekletebilirsiniz.

    Patlıcanları yıkayıp kurulayın,sonra tavada kızartın ve havlu kağıt serilmiş bir tabağa yerleştirin. Domatesleri halka halka doğrayın. Biberleri büyüklüklerine göre 2 veya 3′e bölün.

    Daha sonra patlıcanlardan 2 şer tanesini “+” olacak şekilde yerleştirin. Köfte harcından oluşturduğunuz artı işaretinin ortasına yerleşecek büyüklükte ama biraz irice köfteler hazırlayın( çünkü piştiğinde köfteler küçülüyor). Patlıcanların uçlarını sıra ile köftenin üzerine kapatın. Bir kürdanın ucuna önce kestiğiniz biberlerden sonra da 1 halka domates takın ve bu kürdanı kapadığınız patlıcanların üzerine batırın. Daha sonra bir tepsiye yerleştirin. Tüm patlıcanlar için aynı işlemleri tekrar edin. Salçayı bir kase kadar su ile karıştırıp hem kebabların üzerine hem de tepsiye dökün. Tepsinin üzerine alüminyum folyo kapatarak önceden ısınmış 230 derece fırında 30-35 dk. kadar pişirin. Son 1-2 dk da folyoyu çıkarabilirsiniz.

    Şiş Köfte Tarifi

    Malzemeler


    750 gram kıyma
    2 orta boy soğan
    1 yumurta
    Tuz
    Karabiber

    Hazırlanışı


    Çok yağlı olmayan iki defa çekilmiş kıymayı, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve yumurta ile 10 dakika yoğurun. Köfte hamurunu yumurta büyüklüğünde parçalara bölerek bir kenara bırakın. Parçaların sayısı kadar şiş alın. Her parçayı elle şişe yapışık bir hale getirin. Avucunuzla şiş üzerinde kıymayı sıkarak uzatın. Sonra şişleri harlı kömür ateşi üzerinde 8-10 santimetre yüksekliğe koyarak sırayla iki yanını kızartın.

    [​IMG]

    Adana Kebap Tarifi

    Malzemeler


    1kg Yağsız dana bonfile
    100gr Kuyruk yağı
    100gr Kuzu boşluğu
    Karabiber
    İsot
    Tuz
    2 adet Soğan
    1 adet Maydonoz

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    Dana bonfile,kuruk yağı,kuzu boşluğu'nu kasaptan alırken hepsini geniş kıyma aynasında çektirin.

    Çektirdiğiniz kıymayı baharatlarını atıp yarım saat çiğ köfte yoğurur gibi yoğurun ve buzdolabında bir gün bekletin. Soğanımızı rendeleyelim ve maydonozlarımızı ince,ince kıyalım soğanla maydonozu karıştırıp onuda birgün bekletelim. Kıymamızı dolaptan çıkarıp soğan ve maydonozu tülbent yardımıyla süzdürelim ve kıymamıza katalım ve yarım saat yoğurup dolapta dinlendirelim soğuyana kadar.

    Şişe takarken şilerimizi sıvı yağla yağlayıp mangalın üstünde ısıtıp etlerimizi takalım. Neden etlerimiz daha rahat tutsun diye. Etlerimizi şişe takarken ellerimizi yağ yada suyla ısatalım etimiz elimize yapışmasın ve ayrıca şişe takarken etimizi parçalamayalım. Elimize aldığımız şişi sol elimizle tutup sağ elimizi parmak ucuyla şişin üstüne koyalım ve şiş avumuzun içine orturduğu zaman dört parmağımızla yukarıdan aşağı etimizi şişe yayalım.

    Afiyet Olsun