Kolay Enginar Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 5 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır

    Resimli Enginar yapılışı

    Enginar için gerekli olan malzemeler:

    Arpacık soğan (10 adet)
    Havuç (2-3 adet)
    Su (1.5 su bardağı, sıcak)
    Patates (2-3 adet)
    Bezelye (Yarım çay bardağı)
    Enginar (5 tane)
    Zeytinyağı (1 çay bardağı)
    Tuz (1 tatlı kaşığı)
    Şeker (1 tatlı kaşığı)

    Terbiyesi için:
    Un (1 yemek kaşığı)
    Limon suyu (1 adet)
    Yumurta sarısı (1 adet)

    [​IMG]

    Enginar Yapılışı

    1 çay bardağı zeytinyağını tencereye koyun. Yağ kızdıktan sonra 10 adet arpacık soğanı bütün olarak atın ve orta ateşte kavurun. Küp küp doğradığınız havuçları tencereye ekleyerek 1-2 dakika kavurun. Havuçlar piştikten sonra 2-3 adet patatesi ilave edin. Üzerine 1.5 bardak sıcak su dökün ve kanştırmaya devam edin. Malzemeler bir taşım kaynadıktan sonra 5 adet enginarı tencereye koyun. Ardından yarım çay bardağı bezelyeyi ekleyin. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı şekeri de ilave ederek karıştırın.

    Terbiyesini hazırlamak için ayrı bir tavaya 1 yemek kaşığı un, 1 adet limon suyu, 1 adet yumurta şarısını koyup hepsini çırpın. 2 yemek kaşığı soğuk su ilave ederek kanştırmaya devam edin.

    Hazırladığınız terbiyeyi tencerenin içine ilave edin. Tencereyi enginarların pişme durumuna göre (yaklaşık 20-30 dakika) ağır ateşte bırakın. Pişen enginarların soğumasını bekledikten sonra servis tabaklanna alıp yanında taze yeşilliklerle (dereotu vb.) süsleyerek ve tenceredeki sostan da üzerine bir miktar ekleyin.
    Daha sonra servis yapın.
    Afiyet olsun.