Kolay Çorba Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 2 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kolay Çorba Tarifleri

    Çorba Tarifleri Kolay

    KABAK ÇORBASI

    1 kg kabağın kabuklarını soyun ve iyice haşlayın. Robottan geçirip püre yapın. 40 gr. unu yakmadan kavurun. 200 ml. süt ilave edin karıştırarak bir taşım kaynattıktan sonra hemen püreye ilave edin ve tekrar robottan geçirin. Çorbayı tencereye alın. 30 ml. yağ ilavesiyle ısıtın. Kıyılmış dereotu ile sıcak servis yapın.


    YOĞURTLU SOĞUK ÇORBA

    Malzemeleri:
    1/5 su bardağı aşurelik buğday
    1 su bardağı nohut
    1 demet taze nane
    2 kg yoğurt
    Yeteri miktarda tuz

    Hazırlanışı: Aşurelik buğdayı ve nohudu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün ıslatma sularını dökün, buğday ve nohudu yıkayıp haşlayın. Soğuduktan sonra iyice çırpılan yoğurt, nane ve tuzu ilave edin. Soğuk olarak servis yapın.


    PİRİNÇLİ MERCİMEK ÇORBASI

    Bir tencereye ayıplanıp temizlenmiş yarı pirinç, yarı mercimek ve bir kaşık tereyağı koyunuz. Sonra üzerine çorbaya yetecek miktar soğuk tatlı su ya da tuzsuz etsuyu doldurup kapağını kapayıp, orta ateşte kaynamağa bırakınız. Pişince tuzunu ekiniz, 2 dakika sonra indirip kâseye boşaltıp servis yapınız.

    Not: En kolay ve pek leziz bir çorbadır. Nohut v.b. gibi şeyler ilâve edilebilir.


    YOĞURTLU ÇORBA

    Malzemeleri:
    800 gr yoğurt
    1 yumurta
    1 yemek kaşığı un
    1.5 çay bardağı pirinç
    1 çay bardağı haşlanmış nohut
    1 tatlı kaşığı sıvıyağı

    Sos malzemesi:
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı nane
    Tuz

    Hazırlanışı: Bir tencerede yoğurt, yumurta, un, pirinç, sıvıyağı ve 4 su bardağı suyu mikserle çırpın. Çırpma bittikten sonra harlı ateşte karıştırarak kaynatın. Pirinçleri piştikten sonra tencerenin altını kapatın. Bir kapta tereyağını eritip naneyi ilave edin. Sosu karıştırarak 5 dakika pişirin. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine döküp servise sunun.


    OĞMAÇ ÇORBASI

    Malzemeleri:
    2 su bardağı un
    1 /2 su bardağı su
    1 su bardağı süt
    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı: Un, tuz ve su ile oldukça sert bir hamur hazırlayın. Bu hamuru elinizde ovun. Ellerin birbirine sürtünmesiyle, hamurdan minik parçalar kopacaktır. 5 su bardağı suyu kaynatın. Minik hamur parçalarını suya ekleyin ve pişirin. Üzerine kaynar süt ekleyip, servis yapın.


    BULGUR AŞI

    Malzemeleri:
    2 küçük soğan
    250 gr kıyma
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 su bardağı bulgur
    Tuz, karabiber, nane

    Hazırlanışı: Soğanları ince ince kıyın Margarinde kavurduktan sonra kıymayı ekleyin. 6 su bardağı su ederek kaynamaya bırakın. Su kaynayınca bulguru, tuzunu biberini ekleyin. Bulgur piştikte sonra üzerini nane ile süsleyerek servis yapın.

    alıntı