Kol Böreği Nasıl Yapılır

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 25 Nisan 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kol Böreği tarifi
    Resimli Kol Böreği tarifi
    Kol Böreği Nasıl Yapılır

    [​IMG]

    Malzemeler:
    300 gr. un
    250 gr. kiyma
    1 adet sogan
    ¼ demet maydanoz
    1 yemek kasigi siviyag
    tuz, karabiber
    1 yemek kasigi tereyag

    Yapilisi:
    1- Sogani ayiklayip küb seklinde dograyin. Sivi yagda kavurun. Kiymayi ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandirin. Ince ince kiydiginiz maydanozu ekleyin.
    2- Unu tuz ve su ile yogurup yumusak bir hamur elde edin. Oklava yardimiyla 1-2 mm kalinliginda açin. Hazirladiginiz yufkanin alt kismina malzemeyi koyup rulo seklinde sarin. Yagladiginiz firin tepsisine hamuru kivirarak döseyin. 1 yemek kasigi tereyagini eritip üzerine gezdirin. 200 derece isitilmis 40 dakika pisirin.İsterseniz, peynirli, pırasalı, ıspanaklı ve patatesli de yapabilirsiniz