Kokteyl tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 28 Mart 2009 tarihinde açılan konu


  1. ABSOLUTE BALALAIKA
    1 ölçü Absolute Votka
    1 ölçü Cointreau
    1 ölçü Limon Suyu

    Karıştırdıktan sonra uzun bir bardakta servis yapın.

    AFRICAN SPIRITS

    6 cl Bacardi
    3 cl Şeftali likörü
    6 cl passion fruit suyu
    4 cl Sweet and Sour mix
    4 cl mango suyu

    Shaker da buzla çalkalanır.
    Buzlarla birlikte Bordeaux bardağına doldurulur.
    Kiwi dilimiyle süslenerek iki pipet le süslenir.

    Akrep (Scorpion)


    İçindekiler :
    Ufalanmış buz
    1 ölçü Rom
    3/4 ölçü Rom
    3/4 ölçü brendi
    1/4 ölçü triple sec veya portakal likörü
    1/2 ölçü portakal suyu
    1/2 lime (misket limonu) suyu

    Yapılışı :
    Shakerı yarısına kadar ufalanmış buz ile doldurun. Portakal suyu, lime (misket limonu) suyu, Rom Black ve Rom, triple sec veya portakal likörü ekleyin. İyice çalkalayın. Süzerek Highball bardağına bol kırık buz ile beraber dökün. Lime (misket limonu) dilimi ile süsüleyerek servis edin.

    ALEXANDER (Gin Alexander)


    3 cl. Cin
    3 cl. Kakao Likörü
    3 cl. Taze vurulmuş krema

    Shakera dört beş parça buz koyduktan sonra, malzemeleri ekleyin. İyice çalkalayarak karıştırın. Kokteyl bardağına boşaltın. Rendelenmiş hindistancevizi veya çikolatayla süsleyerek servis yapın.

    ALEXANDERS SISTER
    3 cl. Cin
    3 cl. Nane Likörü
    3 cl. Taze vurulmuş krema

    Shakerda dört beş parça küp buzla malzemeleri karıştırın. Kokteyl bardağında servis yapın.

    ALTIN KOZA
    4 cl Votka
    2 cl Safari
    2 cl Archers Peach Schnapps
    4 cl ananas suyu
    4 cl damla grenadine

    Shaker da buzla çalkalanır
    Stem coctail bardağında sunulur.

    AMBIANCE
    5 cl Beefeaters cin
    5 cl muz likörü
    5 cl portakal suyu
    3 cl Bindallı likörü

    Cin, muz likörü ve portakal suyu old fashioned bardağa doldurulur.
    İki parça buz atılır.
    Üzerine likör eklenir.
    Likör renk olarak diğerlerinden ayrılır.
    Portakal dilimiyle süslenerek sunulur.

    ARCHERS ST. PETERSBURG

    1 ölçü Archers
    1 ölçü Malibu
    2 ölçü
    Smirnoff Votka
    4 ölçü Ananas suyu
    Grenadin

    Malzemeyi çalkalayın ve süzün. Kokteyl bardağında bir dilim ananas ile süsleyerek servis yapın.

    ARMAĞAN KOKTEYLİ2 ölçü turunç likrü
    2 ölçü portakal likörü
    2 ölçü gül likörü
    23 ölçü kanyak

    İçkileri limon kabuğu ve buzla çalkalayın. Servis edin.


    ARRIVEDERCI
    2 ölçü vodka
    1 ölçü sarı Chartreuse
    3 ölçü portakal suyu
    1-2 damla Grenadine

    Blender da karıştırın. Ayaklı bardakta limonla süsleyerek servis edin.

    ASTORIA
    6 cl Cin
    3 cl Cinzano
    1 damla Angustra Bitter

    İçkileri cam kokteyl karıştırma kabında soğutun. Buzdolabında soğutulmuş kokteyl bardağına boşaltın. İçine yeşil zeytin koyarak servis edin.

    AVALON

    ¾ Fillandia Vodka
    ¼ Pisang Ambon
    6 cl Elma suyu
    1.5 cl taze limon suyu, limonata.

    Uzun barkdağı buzla doldurun. Limon suyunu, elma suyunu, Pisang Ambon ve Fillandia Vodka yı koyun. Üstünü limonatayla doldurun. Kısaca karıştırın ve salatalık kabuğuyla süsleyin. Bir kokteyl kirazı ekleyin.
    (Timo Haimi tarafından hazırlanan bu kokteyl 1991 yılında Fillandia Vodka Long Dring Yarışmasını kazanmıştı. Salatalık kabuğu harika göründüğ gibi çok hafif bir tad veriyor.)

    BAROMETRE
    2 cl Pina Colada
    2 cl Malibu
    2 cl Safari
    2 cl Cointreau
    2 cl süt
    2 cl vişne suyu
    2 cl portakal suyu

    Shaker da buzla çalkalanır.
    Stem cocktail bardağına süzülür
    Portakal dilimiyle süslenerek sunulur.

    Başkan (El Presidente)

    İçindekiler :
    Küp buz
    Ufalanmış buz
    2 ölçü Rom
    1 ölçü rosso vermut
    1/3 ölçü sek-dry vermut
    1 çay kaşığı grenadine (nar şurubu)
    1 dilim portakal
    1 kiraz

    Yapılışı : Shakerı yarısına kadar küp buz ile doldurun. Grenadine (nar şurubu), dry vermut, rosso vermut ve Rom ekleyin. İyice çalkalayın. Kırılmış buzu Old Fashioned bardağına doldurun. Portakal dilimi ve kiraz ile süsleyerek servis edin.

    Batidas

    İçindekiler :
    Kırılmış buz
    2 ölçü Rom
    12 cl taze iri parçalar halinde ananas
    1/2 çay kaşığı toz şeker

    Yapılışı : Blendera kırılmış buzu yerleştirin, içine rom, ananas parçaları ve toz şekeri ekleyin. İyice karıştırın, geniş şarap bardağında, kamış ile birlikte servis edin.

    BED OF ROSES
    5 cl votka
    1 cl muz likörü
    1 cl portakal likörü
    1 cl grenadine
    4 cl ananas suyu
    4 cl portakal suyu

    Shaker da buzla çalkalanır.
    Collins bardağına süzülür.
    Portakal dilimiyle süslenerek sunulur.

    Bennet Kokteyli (Bennet Cocktail)İçindekiler :
    Küp buz,
    2 ölçü Cin
    2/3 ölçü lime (misket limonu) suyu
    1/3 ölçü şeker şurubu
    1 damla bitters
    (içine acı otlar da karıştırılan bir çeşit içki)

    Yapılışı :
    Shakerı yarısına kadar buz ile doldurun. Cin, lime (misket limonu) suyu, şeker şurubu ve bitteri (içine acı otlar da karıştırılan bir çeşit içki) ekleyin. Çalkaladıktan sonra kokteyl bardağında servis edin.

    Bernardo

    İçindekiler :
    Küp buz
    2 ölçü Cin
    1/2 ölçü triple sec ya da
    1/2 ölçü portakal likörü
    2 çay kaşığı limon suyu
    2 damla bitters (içine acı otlar da karıştırılan bir çeşit içki)

    Yapılışı :
    Shakerı yarısına kadar buz ile doldurun. Cin, portakal likörü, limon suyu ve bitteri (içine acı otlar da karıştırılan bir çeşit içki) ekleyin. Çalkaladıktan sonra kokteyl bardağına dökün ve üstünü limon twisti ile süsleyerek servis edin.

    Beyaz Bayan - White Lady

    İçindekiler :
    Küp buz
    1/2 ölçü Cin
    1/2 ölçü portakal likörü
    1/2 ölçü limon suyu

    Yapılışı :
    Shakerı yarısına kadar buz ile doldurun. Üstüne limon suyunu dökün. Ardından portakal likörü ve Cin ekleyin. İyice çalkalayın ve süzün. Soğutulmuş kokteyl bardağında servis edin. Arzu ederseniz Old Fashioned bardakta da servis edebilirsiniz.

    BEYOĞLU SPECIAL

    8 cl Bacardi rom
    4 cl Malibu
    4 cl limon suyu
    4 cl portakal suyu
    1 tatlı kaşığı şeker şurubu
    1-2 damla grenadine

    Shaker da buzla çalkalanır.
    Stem Cocktail bardağına süzülür.
    Limon dilimiyle süslenerek süzülür


    BLOODY MARRY

    1 cl votka
    1 cl domates suyu
    küçük kaşık karabiber
    talaş buz

    En popüler votka kokteyli.
    Tadı acımtırak olmasına rağmen çok kişi tarafından tercih edilir.

    BLUE BIRD
    4 cl Bacardi rom
    4 cl Blue Curaçoa
    6 cl ananas suyu

    Shaker da buzla çalkalanır.
    Hingball bardağına süzülür.
    Ananas dilimi ve kokteyl kirazıyla süslenerek sunulur.

    Bronx Kokteyli (Bronx Cocktail)

    İçindekiler :
    Küp buz
    1/2 Ölçü Cin
    3/4 ölçü rosso vermut
    3/4 ölçü sek-dry vermut
    3/4 ölçü portakal suyu

    Yapılışı :
    Shakerı yarısına kadar buz ile doldurun. Cin, 2 vermut çeşidini ve portakal suyunu ilave edip, iyice çalkalayın. Ve kokteyl bardağında servis edin.

    Caipirinha

    İçindekiler :
    Küp buz
    2 1/2 ölçü Rom
    1 taze lime (misket limon)
    1 1/2 çay kaşığı toz şeker

    Yapılışı :
    İyi yıkanmış lime (misket limonu) top top kesin (yaklaşık 8 parça kadar). Bardağın içine şeker, kesilmiş lime'ları (misket limonları) ve toz şekeri çözülene kadar ezin. Ardından da Rom ekleyin. Old Fashioned bardağına buzlarıyla beraber dökerek servis edin. Arzu ederseniz Lime (misket limon) dilimi ile süsleyebilirsiniz.

    CARDINAL
    4 cl Cardinal elma
    2 cl limon suyu
    Sprite

    Long drink bardağında karıştırılır.
    Limon dilimi ve nane yaprağıyla süslenerek sunulur.

    Cin Daisy (Gin Daisy)

    İçindekiler :
    Küp buz
    Ufalanmış buz
    2 ölçü Cin
    1 ölçü limon suyu
    1/2 çay kaşığı pudra şekeri
    1 çay kaşığı grenadine (nar şurubu)
    1 ölçü soda
    1 konserve kiraz
    1 dilim portakal
    Taze nan yaprağı filizi

    Yapılışı :
    Shakerı yarısına kadar buz ile doldurun. Üstüne Cin, limon suyu, pudra şekeri ve grenadine (nar şurubu)'i ekleyin. İyice çalkalayın ve süzerek Old Fashioned (eski moda) bardağına, kırılmış buzlarla birlikte boşaltın. Üstüne sodayı ekleyin ve mevsim meyveleri ve taze nane yaprakları ile süsleyip servis edin.