Kokoreç Nasıl Yapılır?

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 24 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. Kokoreç Nasıl Yapılır?
    Kokoreç Tarifi
    Kokoreç Yapılışı


    [​IMG]

    4 dilim hazır kokoreç
    1 domates
    2 sivri biber
    Tuz
    2 yemek kaşığı ayçiçeğiyağı
    Karabiber
    Kırmızı pul biber
    Kekik

    Yapılışı

    Kokoreçi ince doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küçük küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri ince kıyın.

    Ayçiçeği yağını tavaya alıp ısıtın. Kokoreci ekleyin. Kokoreç suyunu salıp çektikten sonra kısık ateşe alıp domates ve biberleri ekleyin ve 10 dakika daha kavurun.

    Tuz, karabiber, pulbiber ve kekik ekleyip karıştırın. Servis tabağına alın. Dilimlediğiniz ekmekleri kokoreçin yağına batırın. Birlikte servis yapın.
     



  2. Cevap: Kokoreç Nasıl Yapılır?

    Kurban bayramında ilk defa İstanbulda yedim kokoreç, güzeldi fena değil... Sadece Fatihten alıp daha sonra Taksimde arkadaşlarla buluşmak zorunda kalınca biraz soğudu ama güzeldi yinede =DDD
     



  3. Cevap: Kokoreç Nasıl Yapılır?

    Güzeldir... Demek hem de İstanbul'da yedin.:f73: Ama olmaz ki böyle de yapılmaz ki :(. Neyse afiyet olsun... :) Benim için de gezseydin biraz.:f196:

    Hiç sakatat yemeyen biri olarak ben de kokoreç yiyorum. ;) Fakat güzel ülkemizde en güzel kokoreç Bursa'da yapılıyor.O Uludağ'ın mis gibi kekikleriyle... :f10:
     



  4. Cevap: Kokoreç Nasıl Yapılır?

    Tekrar İstanbula gidince bol bol yerim Blue senin yerine de :) Antalyada da sürekli görüyodum ama hiç cezbetmemişti kokoreç, kuzen ısrarcı davrandı bu defa beğendim de... Uludağ dedin Bursayı özlettin gidip kestane şekeri alasım geldi :)