Köhtü Çorbası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 21 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Köhtü Çorbası Tarifi Resimli
    Resimli Köhtü Çorbası Tarifi
    Resimli Köhtü Çorbası
    Köhtü Çorbası nasıl yapılır, Köhtü Çorbası yemek tarifi

    [​IMG]

    Köhtü Çorbası

    Malzemeler

    1 yemek kaşığı dolusu ince bulgur
    1 yemek kaşığı dolusu yarma (göce)
    2 yemek kaşığı dolusu un
    1 tatlı kaşığı salça
    1 çay kaşığı tuz
    bol kimyon ve nane
    1 orta boy patates
    1 orta boy soğan
    acı sevenler için pulbiber
    1 kase sarımsaklı yoğurt

    Hazırlanışı
    Çorba tencerenizi 4'de 3'ü dolacak kadar suyla doldurup kaynamaya bırakın. Bu arada sol bölümde yazan malzemeleri bir kabın içine koyup yarım çay bardağı suyla yoğurun. Unu ve suyu duruma göre ayarlayın. Çünkü hamur elinize yapışmamalı çok da katı olmamalı. Elde ettiğiniz hamurdan küçük bezeler koparın. Kopardığınız bezeleri avcunuzun içinde rulo haline getirin. Yani uzatın. Sonra nohut tanesi büyüklüğünde parçalar koparıp parmağınızla avucunuzda bastırıp yassı hale getirin. Dibi unlanmış tabağa yuvarladığınız küçük hamur parçalarını kaynamakta olan suyun içine atın.Hepsi bitene kadar beklemeyin ki yapışmasın.Onlar kaynarken küçük bir tavada küçük doğradığınız soğanı ve patatesi kavurun.içine renk verecek kadar salça koyun. Biraz tuz ekleyin ve yavaşça tencereye ekleyin. 15 dak sonra çorbanız hazırdır.