Köfteli Kereviz

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]


    Malzemeler


    3 adet orta boy kereviz
    2 adet küçük boy havuç
    2 adet patates
    2 yemek kaşığı bezelye
    1 baş küçük soğan
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 su bardağı su
    Yarım limon
    Yeteri kadar tuz


    Köfte için

    350 gr kıyma
    1 baş soğan
    2 dilim bayat ekmek içi
    2 adet domates
    1 adet yumurta
    1 adet sivri biber
    Yeteri kadar tuz, karabiber, kimyon



    Yemeğin Tarifi



    Bir tabağın içerisine ince kıyılmış soğan, ufalanmış ekmek içi, kıyma, tuz ve
    kimyonu koyun. Üzerine yumurta kırarak iyice yoğurup köfte hamurunu hazırlayın.
    Hazırlamış olduğunuz köfte hamurunu kereviz büyüklüğünde yuvarlayın.

    Kerevizleri derince soyup, etrafına kararmaması için limon sürün. Üzerine su
    koyarak çok az haşlayın. Fırın tepsisini yağlayın. Haşlanan kerevizleri ortadan
    ikiye bölüp ortalarını hafifce çukurlaştırın. Üzerlerine hazırlanan köfteleri yerleştirin.

    Köftelerin üzerine yuvarlak doğranmış domates dilimi ve küçük doğranmış sivri biberi
    koyarak tepsiye dizin.
    250 derece sıcaklığındaki fırında köfteler kızarıncaya kadar pişirin. Havuç ve patatesi
    küp küp doğrayın. İçerisine soğan ve sıvı yağ ilave ederek sote yapın. Yumuşamaya
    başlayınca üzerine bezelye ilave edin. Servis tabağına sebzelerle yerleştirip
    servise sunun.