Kızılcık Şurubu Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 2 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kızılcık Şurubu Tarifi
    Kızılcık Şurubu nasıl yapılır
    Kızılcık Şurubu yapılışı

    [​IMG]

    KULLANILACAK MALZEMELER
    • 1 kg. Kızılcık
    • 1 kg. Şeker
    • 1 Adet Limon


    YAPILIŞI

    Bir tencereye şeker ve üzerini örtecek kadar su koyup ocağa alarak kaynatılır. Koyulaşınca yani kıvamı olunca yıkayıp, ayıkladığımız kızılcıklarımızı ve limon suyunu şerbetimize ilave edip 5-6 dk. daha kaynatalım, ocaktan indirelim. Yarım saat beklettikten sonra şişelere süzerek dolduralım, serin ve güneşsiz bir yerde saklayalım.

    Tanelerini reçel veya marmelat yapımında kullanabilirsiniz. Şurubun rengini bulandırmasın diye taneleri şuruba katılmaz.

    NOT : Şerbetin kıvamı şöyle anlaşılır. Hazırladığımız şerbet soğuk suya damlatılır. Şerbet suda sertleşip toparlanıp lokum haline geliyorsa kıvamı olmuş demektir.

    Kışlık şuruplar ikram edileceği zaman bardakların 1/3 kısmına şurup, geri kalan kısmına su koyup karıştırılıp ikram edilir.

    Afiyet Olsun…


    alıntı