Kıymalı Tatar Böreği Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 23 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kıymalı Tatar Böreği
    Resimli Kıymalı Tatar Böreği Tarifi
    Kıymalı Tatar Böreği Nasıl Yapılır,
    Kıymalı Tatar Böreğinin yapılışı
    [​IMG]

    Kıymalı Tatar Böreği Tarifi Resimli Tatar Böreği


    MALZEMELER:

    500 gram un,

    1 yumurta,

    2 çorba kaşığı çiçek yağı,

    250 gram kıyma,

    400 gram yoğurt,

    1 baş soğan, yarım demet maydanoz,

    kırmızıbiber, karabiber, tuz, su,

    1 çorba kaşığı zeytinyağı,

    kuru nane.



    YAPILIŞI:

    Un, hamur tahtasına elenir. Ortası “havuz” gibi açılır. İçine yumurta kırılır, tuz konur. Biraz su döküldükten sonra iyice yoğrulur.

    • Üstüne nemli bez örtüldükten sonra yarım saat dinlendirilir.

    • Sonra, 3 milimetre incelikte açılır. 4 santimlik “kareler” halinde kesilir.

    • Kıyma, çentilmiş soğan, kıyılmış maydanoz, biberler, tuz karıştırılır. Yağ ilave edildikten sonra kavrulur.

    • Her bir karenin ortasına bu karışımdan konur. Sonra, her biri “üçgen” şeklinde kapatılır. Tencereye bol su, tuz ve zeytinyağı konur.

    • Su kaynayınca, üçgenler içine atılır. 20 dakika kadar haşlanır.

    • Haşlanan börekler delikli kepçe ile alınıp tabaklara konur.

    • Böreklerin üstüne iyice ezilmiş yoğurt dökülür.

    Üzerlerine, nane ve kırmızıbiber karıştırılmış yağ gezdirilir. Servis yapılır.