Kıymali su böreği

'Damak Keyfi' forumunda Elif tarafından 18 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]



    Kıymalı su böreği
    KAÇ KİŞİLİK: 6-8
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 60 dk
    PİŞME SÜRESİ: 35-40 dk
    Malzemeler:


    6 yumurta

    6 kahve fincanı su

    Aldığı kadar un

    250 gr sadeyağ

    Tuz
    İç malzeme:
    250 gr yağlı koyun kıyması

    Tuz

    Hazırlanışı:
    * Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları kırın. Su ve tuz ilave edip sertçe bir hamur yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp 12 beze hazırlayın. Bezelerin üzerine nemli bir bez örtüp dinlendirin. Kıymaya tuz ekleyip kavurun. Tereyağı eritin.
    * Hamurları yufka şeklinde incecik açın. İki yufkayı ayırın. Kalan yufkaları dörde kesin. Tepsiyi yağlayın. Ayırdığınız bütün yufkanın birini tepsiye yerleştirin. Dörde kestiğiniz yufkaları kaynar tuzlu suda haşlayıp soğuk suya alın. Süzgeci ters çevirin. Haşlanmış yufkaları üzerine yayıp fazla suyunu süzün. İki sırada bir eritilmiş tereyağı sürerek yufkaların yarısını tepsiye yerleştirin. Hazırladığınız iç malzemeyi yayıp kalan yufkalara aynı işlemi uygulayın. Üzerine kalan bütün yufkayı serin. Tereyağı ile yağlayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.
     



  2. iftarda nede güzel olurdu..
     



  3. Konyamızın iftar sofralarında olmazsa olmazıdır hele birde misafir varsa mutlaka yapılır teşekkürler Elif..
     



  4. Peynirlisini çok severim ama şu an gözüme kıymalısıda harika gözüküyor.
    Yapımında her ne kadar zorlansamda su böreğini hazır yemeyi tercih etmiştim bu güne kadar. Ama şimdi bu tarifi okuyunca cesaret geldi. Denesem mi aceba.:f20:
    :f40:
     



  5. Şu an karnım tok ben almim:f106:
    İftardan sonra yemek topiklerini dolaşmak güzel oluyor hiç canı çekmiyor insanın:f106:
    Emeğine sağlık Elif.